Ca să nu ne putem concentra pe lucruri serioase ne sunt propuse jocuri de-a știrile cu impact emoțional . Deoarece este căldură mare si vacanțe, suntem alimentați cu jocuri de tip Păcălici pentru creiere cu putini neuroni. De la incendii care să susțină teza încălzirii globale ,depistate ca fiind puse de piromani finanțați de anumite interese verzi sau imobiliare, până  la condiții inumane in azile, fără să vorbim de condițiile inumane in care trăiesc bătrâni si copii la doi pași de capitală , in familii in care sunt exploatați de aparținători cu chip de om si comportament de animale bolnave .Ne oripilam de toalete din azile, pe care le închidem fără să reacționăm la fel la trenurile groazei ,cu toalete mai mizerabile decât cele din penitenciare. O dubla măsură grețoasă care definește lumea „democratica” pe care trebuie sa o salvam strângând la ordin cureaua, ca pe vremurile de tristă amintire.

A fost un incendiu la un spital de recuperare pentru copii. A explodat un transformator nou. Doua zile de breaking news, apoi silenzio stampa. Nimic despre problemele fundamentale care sunt sursa unor astfel de situații. Când distribuția de energie era încă in proprietatea statului roman, daca iți făceai o casă partea de instalație electrică o plăteai tu si o donai statului. Care a vândut-o investitorului privat care a preluat afacerea, recte Enel, care mai nou s-a retras si a vândut-o grecilor. Prin contractul de privatizare noul proprietar urma sa schimbe transformatoarele vechi si sa  investească banii pe care noi nu ii aveam. N-a făcut nimic. A exploatat ce a cumpărat si când ugerul a secat a vândut. Legea prevede ca distribuitorul trebuie sa controleze variațiile de tensiune +/_10% fata de tensiunea de 230 de volți, ca ne-am aliniat la UE, după ce cu 220 când eram aliniați la ruși. Când variația ajunge la 250, cum înregistrează aparatura pe care mi-am montat-o ca sa nu arunc la gunoi aparatura electrocasnica si cer reacție ,toți se ascund de responsabilitate ca șobolanii. Șobolanii nu trebuie deranjați câtă vreme oferă subiecte de știri generatoare de frică, iar investițiile micșorează profitul  acelora care au bani  de publicitate la TV si nu investesc in rețeaua care poate  să ne omoare .

Nici o oră fără știri despre pensii speciale. Că fără reglementarea lor nu ne vin banii europeni, fără de care nu putem supraviețui. Curtea Constituțională amână decizia privind constituționalitatea ultimei încercări de machiaj legislativ. N-avem bani dar avem interese gârlă. N-avem bani dar totuși avem, dacă ne activam neuronul birocratic. In BNR stau 6,35 de miliarde din PNRR. Din care am cheltuit doar 250 de milioane . Ca nu poate nimeni să scrie proiecte fantasmagorice pentru Europa Verde. 

Nici o zi fără un incendiu. Grecia, Italia si mai nou Franța. Ne luptam cu focul încălzirii globale. N-avem avioane cum are Corsica. Din alea care se alimentează cu apa din zbor. Le-am văzut  la lupta in Porto-Vecchio când nu era la modă încălzirea globală. Avem însă plăti in avans pentru avioane de luptă pentru democrație. Aflăm că piromanii sunt responsabili de incendiile care ucid turismul din Grecia . Sa nu uitam ca Sardinia s-a deșertificat din cauza incendiilor puse de piromani după dezvoltarea imobiliara de pe Costa Esmeralda si nu se putea construi. În Corsica nu s-a mers după fentă. Acum când in Puglia încep sa vină investitorii ,hop si incendiile.

Aștept cu interes să comentez cele doua OG-uri ale executivului „legislativ” care in vacanța parlamentară i-a măsuri pentru liniștea noastră! Ghinion că încă nu s-a definit conceptul de liniște. Noroc că mai sunt romani cu capul pe umeri ca David Popovici care ne-a dat o lecție de viață pe care analfabeții funcțional nu o să o priceapă.