Cam asta-i „Rotativa” descifrată în interviul lui Ciolacu de duminică. După ce au zburdat in  spatele frontului, printre HG-uri dezastroase, la braț cu UDMR si PNL sub conducerea  unui  Prim Ministru liberal prin adopție sau relocare la ordin pe unitate, acum trebuie să ajungă in linia întâi . Esența mesajului a fost că PSD este o victimă a PNL in coaliție. Ciolacul nostru si partidul său s-au sacrificat în această coaliție contra naturii pentru stabilitatea națiunii . Dar amenințările voalate promit că programul de guvernare o să fie Balada Dezastruoasei Moșteniri . Copy paste după baladele zdrăngănite la fiecare schimbare de putere.

Cu „alonja” de PM , Ciolacu, economistul după ureche, ne spune că vom avea o economie bazată pe producție. Toc poc.Ca si cum o unitate de producție, cum nu prea mai sunt prin Romania, se construiește pocnind din degete intr-un an. Praf de stele pentru creduli needucați economic. Mesajul a fost garnisit cu aluzii la centrul de comanda unde se iau deciziile politice. Aluviunile toxice ni se sugerează ca nu vin pe albia PSD. Vin de mai sus din deal si PSD este o victimă.  Soluția este intervenția statului eșuat. Aflăm că se lucrează la reducerea TVA-ului. Hip hip hura. Dacă avem cel mai mare deficit guvernamental din UE să-l mai creștem sau pe modelul socialismului cu fata umana să-l diminuam prin impozitul pe capitalul care respectă legile. Că celălalt capital, speculativ, se umflă ca aluatul dospit protejat de oamenii politici numiți de partidele din coaliție in toate autoritățile care trebuie să ne protejeze de abuzurile celor care vor profituri mari si rapide.

Cireașa de pe tort a fost anunțul triumfalist : La sfârșitul anului vom avea o inflație de o singura cifra. De la 16% genialii mignoni ai vizionarului Ciolacu vor tăia 6 puncte procentuale. Top-poc. Daca nu reușește , vor fi de vina ,evident si absolut, partenerii de guvernare. Amănuntele in campania din 2024. Despre ura gratuită a colegilor liberali din apartamentul din Palatul Victoria. Putirință, neputință si un program de guvernare pentru liniștea noastră. Gica Contra nu se știe in ce partid are domiciliul. Dar prin succesul informatizării ,până in 2024  va fi găsit. Absolut. Până atunci aflăm că speranțele de „succesuri” ale domnului Ciolacu sunt in domnul  Marin Neacșu, șeful SGG, condamnat definitiv in 2016 pentru conflict de interese. Marian Neacșu se va ocupa cu soluțiile din energie. Doar a fost membru in conducerea ANRE susținut de PSD. Are competențe in energie. Absolut. Morăritul, carnea de pui si producția de cereale sunt consumatoare de energie.Ca să înțelegeți cu ce specialiști se va reduce inflația din Romania. A cărei sursă este in primul rând creșterea costului cu energia.

Ajunsă discuția la prezidențiabilul PSD, Ciolacu a evitat sa dea nume. O sa fie un congres unde poporul PSD o sa vina cu propuneri. Pentru cine  se va ocupa de politica externa , negocieri internaționale si numirea procurorilor. Știe poporul. Mesajul cu pericolul  „tata- fiu „  la nominalizare a fost cu bătaie lungă.  Nu-l interesează încă 2024.  La București, unde spune, sigur pe sondaje ca electoratul este de stânga,  nu-si face probleme cu victoria  Gabrielei Firea. El are treaba „absolut” cu  economia sociala ca orice onorabil om de stânga. Pentru că in politică spune domnia sa este vorba de onoare. Așa ca dormiți liniștiți, oamenii de onoare din politica noastră lucrează pentru voi. Dacă atunci când vă treziți o să vă speriați , de vină este încălzirea globala si Gică Contra. Intre timp vom sărbători ziua îndrăgostiților in coaliție. Se ceartă pentru că se iubesc si împăcările in cuplurile focoase știm cum încălzesc planeta.