Pacientul este Romania, doctorii incompetenți  sunt îndesați in fotolii de miniștrii, secretari de stat  sau consilieri specialiști in lobby sulfuros. Dacă te duci la un doctor care a trecut prin scoală ca pestele prin apă,  îți pune un diagnostic după ureche fără investigații,  daca nu ai bani  de privat sau șpagă. Mai apoi îți prescrie un tratament scump cu produse de la companii farmaceutice care îl trimit la conferințe-sinecură printre palmieri.  Ulterior  in loc sa te vindeci te îmbolnăvești mai rău. Ei nu pățesc nimic. Așa si cu doctorii in politică care dau ordonanțe de guvern fără analize economice serioase care paralizează Romania si călăresc Parlamentul fără consecințe.

Doctorii-politicieni ar trebui sa vindece bolile reale ale tarii făcând analize serioase pe date reale. Parlamentul ar trebui sa facă legi pe baza unor date statistice ,serioase ,netrunchiate de interes electoral, care să împiedice furtul banilor publici. Legi care sa fie asumate de majoritatea parlamentară . Pe care Executivul să le implementeze. La noi Parlamentul este decorativ. Șeful de grup face semnul si turma ,care nu a citit nici măcar textul ridica mâna, daca cumva este nevoie de o lege ca să „legitimeze”  schimbarea cursului  banii publici. Ca mai vine punerea pe liste. Executivul conduce acum Romania prin ordonanțe de urgentă. De cele mai multe ori neconstituționale. Forțate de lobbiști sub acoperire precum agenții de vânzări ai companiilor farmaceutice când este vorba de tratamente pentru boli. Au avut de unde învăța ai noștri. Parlamentul European, consumator de bani din taxele si impozitele noaste, tocmai zguduit de scandaluri de corupție , este pur decorativ. Deciziile nu sunt luate de aleșii cetățenilor UE. Deciziile sunt in mana unor lobbiști cu „to do list” -ul finanțatorilor lor.  Ei pritocesc Directive la CE. S-a văzut in criza sistemului bancar din 2008-2010, s-a văzut in cheltuielile din pandemie, s-a văzut in conflictul din Ucraina  si cel mai clar se vede in politicile costisitoare pentru promovarea investitorilor din economia verde. Care ce sa vezi ? Finanțează China, producătorul de echipamentele necesare  „verde “ului, produse intr-un dispreț total pentru mediu. Europa finanțează locuri de munca in China in timp ce in Europa sistemul de pensii se clatină  si tinerii nu au unde sa muncească . Europa se prăbușește economic. Nu poate rezolva problema gunoaielor  (le trimit in Romania?), dar visează la monopolul mașinilor electrice pe care nu le poate alimenta. Daca in UE se poate de ce in Romania nu? Așa gândesc doctorii-politici ai României. „Democrația” se învață de la centru. Cu o „României educată” printr-o strategie legitimată cu arogantă. Așa costurile  vor fi suportabile in alegerile, 4 la număr in 2024 in Romania. Analfabeții funcțional sunt ieftin de manipulat.

Urmează 3 luni de Românei paralizată de tratamente inițiale greșite. HG cu energia nu funcționează , trebuie rectificata a mia oara, cu ministrul Popescu care s-a lipit de scaun. Prețurile la pompa explodează ,iar vorbim de subvenții, deși prețul la nivel global scade si noi suntem producători. Ciolacu aberează cu taxe pe profit care pun pe fugă capitalul care mai stă in Romania. Rotativa din mai, intre cele doua partide, PSD-PNL , generează de la începutul acestei săptămâni blocaje la nivelul operațional. Cine vine la ministerul X, ce taxări urmează sa compenseze cel mai mare deficit guvernamental din UE ? Mai are Ionel Ciuca  actualul PM  si șef PNL , legitimat de Președinte, care ne vorbește despre tigrul economic Romania unde  in capitală sunt cozi la pachete de ajutor de calamitate, vreo susținere si legitimitate ?  Doctorii in salvări după ureche ,fără competențe , din toate spitalele puterii , paralizează Romania cu tratamente după ureche.