1.Educația on-line fără interacțiune directa intre formator si student se dovedește a fi falimentară . China nu mai recunoaște diplomele obținute la distanta. In plina sărbătoare de An Nou China obliga studenții sa se deplaseze la universitățile unde sunt înscriși. Asta înseamnă vize si costuri suplimentare .In Australia unde cei mai mulți studenți străini provin din China si India semestrul 2 începe in februarie. Așa ca pentru studenții chinezi înregistrați on-line începe haosul operațional. Decizia asta a guvernului chinez  face oare parte din mesajul de deschidere fata de occident sau este mai mult ?

2.  In Partidul Republican începe lupta pentru nominalizări de candidaturi in alegerile din 2024 . Trump a furat startul in acest ultim weekend de ianuarie. New Hampshire urmează Carolina de Sud. Dar mesajul republicanilor este clar. Au nevoie de un președinte mai tânăr, care eventual sa poate sa duca 2 mandate in condițiile in care leadership democrat a vulnerabilizat economia americana cu cheltuieli aberante care au atins plafonul de îndatorare. Ron DeSantis este unul dintre favoriți după ce a reușit in Florida sa atragă voturile comunității latino-americane pe care democrații se bazau.

3.  După o vizita încheiată cu acorduri economice de succes in Algeria, Eni Italia semnează un contract de 8 miliarde de dolari de achiziții de gaz libian. Doua victorii cu care guvernul Meloni se lauda după 100 de zile de la instalare. 

4. Guvernul României după ce a furat din pensii cu contribuția la CASS nu are banii de dat înapoi pentru ca i-a cheltuit pe prostii. Daca nu te duci in instanță te tratează cu dosul plăcerii. Bine ati venit in democratie.

5. Guvernul vrea sa aiba grija de vulnerabili. Dar nu stie unde stau. Asa ca trimit postasii postei romane sa faca anchete. Tara lui Papura Voda. Ce profesionist.