1.De departe știrea care ar trebui sa va mobilizeze. „În timp ce românii de rând abia duc povara inflației de două cifre și a dobânzilor care le-au dublat ratele la bănci, statul român risipește bani acordând prime de milioane de lei fără a le condiționa de performanță, venituri lunare de mii de euro pentru oficiali care participă la două ședințe pe lună și sute de milioane de euro pentru achiziția de mașini.” (economedia.ro)Statul cheltuie bani pe prostii din banii si taxele noastre. De ce își permit?  Pentru ca au 70% control al Parlamentului si nu are cine sa ii tragă de urechi.  Bonusurile si primele in mediul privat premiază performantele angajaților care aduc profit companiei. La stat premiile sunt pentru a “fideliza” susținătorii de partid si afinii de nu știu cate grade. Pentru politicienii romanii dintotdeauna banii publici au fost o vaca de muls pentru dus lapte acasă În condițiile in care din toamna începe precampania electorala pentru 2024,iar ei își permit astfel de arogante ,este clar ca știind ca nu avem alternative o sa înghițim broasca râioasa.

2.Unul dintre cele mai complexe dosare penale aflate în lucru la DNA, privind o evaziune fiscală de 600 de milioane de lei și în care 41 de persoane au fost puse sub acuzare, este blocat, la aproape șapte ani de când a fost deschis, pentru că procurorul care se ocupa de caz s-a pensionat pe 16 ianuarie anul acesta. (presshub.ro) 

Un exemplu pentru  axioma; in Romania Justiția este blocata. Cum se poate ca un dosar de evaziune fiscala sa treneze atâția ani când este vorba de bani care trebuiau sa ajungă la buget, care este deficitar. Mai putini bani la sănătate, educație, protective sociala. Romania se împrumută pentru ca niște șmecheri se descurca cu o justiție paralizata de interese politice. De care nu poți vorbi ca o ofensezi.

3.Razboiul de la est intra într-o faza periculoasa (France 24.com) ora 6:40pm: Ukraine presidential office chief hails ‘historic day’ after US tank announcementThe head of the Ukrainian presidential administration responded to an announcement by President Joe Bidenthat the US was sending 31 advanced M1 Abrams tanks to Ukraine by calling it a “historic day” that would help determine the outcome of the war.

“The main thing is that this is only the beginning. We need hundreds of tanks,” Andriy Yermak said in a post on Telegram labeled “The US will give us 31 Abrams.” He added, “It’s a historic day. One of those days that will determine our future victory.” Imediat seful Ucrainei a cerut rachete cu raza lunga de acțiune si avioane. Asta înseamnă ca se dorește o escaladare a conflictului , nu numai apărarea democrației. Daca se continua in aceasta sarabanda  se va ajunge la război Mondial. Daca ajutoarele vor genera atacuri pe teritoriul Rusiei lucrurile vor scapă de sub control. Dinte pentru dinte si ochi pentru ochi nu prea seamănă a doctrina umanitara. Pe principiul asta trebuie sa reintroducem pedeapsa cu moartea pentru criminali. Pentru ca Rusia a acționat criminal invadând Ucraina. Daca occidental finanțează acțiuni de represalii dincolo de granița ale ucrainenilor atunci se alege praful de umanitate.

4. https://www.reuters.com/world/us/us-arms-exports-up-11-fiscal-2022-official-says-2023-01-25/

Adică in aceasta perioada de criza economica industria de armament a crescut cu 49% ,după ce in pandemie 2020-2021 Pharma a crescut cu alt procent semnificativ. Nu-i cam prea mult? Când un balon se umfla prea mult ,face poc. Anul 2023 o sa fie tare interesant. SUA tocmai are probleme cu finanțarea cheltuielilor statului. Mulți mă vor acuza ca sunt de partea ălora de l-au închis pe bunicul. Eu zic ca sunt de partea neuronilor activi. Aia care ii mai au.

5. https://monitorulapararii.ro/documente-clasificate-gasite-in-resedinta-fostului-vicepresedinte-american-mike-pence-1-48672

Asta-I ca in serial #metoo. A mers cu Trump, a mers cu Biden. Semn ca se lupta lideri din zona sensibila. Nu este de bine cand rufele se spala la coltul strazii. Arata ca familia este vulnerabila si poate fi atacata. Noi romanii avem vorbe intelepte, de care nici noi nu tinem seama,dar merita reamintite. Cand doi se cearta , al treilea castiga. Nu stiu cum traduce “goagal” in chineza.