1.   “Italy plays on historic heartstrings with Algeria to boost critical energy ties”.Vizita doamnei Meloni in Algeria (france24)

Italia are niște polițe de plătit Franței iubitoare de vorbe mari privind egalitatea si fraternitatea in Algeria după contrele privind migrantii din Magreb. Asta-i o mica mostra.

2. Premierul suedez, în mijlocul unui scandal politic după ce s-a aflat că a angajat un consilier care pescuia anghile în mod ilegal   https://www.b1tv.ro/externe/premierul-suedez-in-mijlocul-unui-scandal-politic-dupa-ce-s-a-aflat-ca-a-angajat-un-consilier-care-pescuia-anghile-in-mod-ilegal-1256720.html

Suedia nu are zile ușoare la conducerea UE. După povestea cu Coranul ars in fata ambasadei Suediei si declarația Turcei in plina campanie electorala de realegere a lui Erdogan privind veto-ul la intrarea in Nato  asta este o noua lovitura pentru puterea de centru dreapta din Suedia. Orice putere noua are finanțatori. De regula finanțatorii se regăsesc in anturajul noilor aleși. Am văzut asta si la noi când s-a instalat la putere USR central si local, când Orban Ludovic a ajuns PM, când s-a făcut alianța PNL-PSD, consilieri de cu interese personale meschine peste tot. Nici in Ucraina, apropo de scandalul de corupție nu-i diferit. Consilierii nu sunt votați dar papa din bucatele puterii pentru ca au participat la teambuildinguri.

3. https://adevarul.ro/blogurile-adevarul/noutate-absoluta-in-arta-razboiului-in-ucraina-2236778.html

Aceasta știre spune multe despre cum interesele pot ocoli barierele. Pana sa se discute de încălcarea mizerabila a principiilor care au generat niște legii banii circula si produc profituri . Pentru cine are si banii si puterea. Legile sunt pentru analfabeții funcțional. Organizațiile non profit sunt in aceste vremuri gri CALEA manipulării. Avem ONG-uri pentru lupta împotriva schimbărilor climatice, finanțate de profiturile din zona investițiilor in energie verde. Care zona este finanțată de state din taxele si impozitele cetățenilor. Avem ONG-uri care lupta pentru drepturile migrantilor ilegali  Finanțate din taxele plătite de migrantii economic din Africa si Asia. Tristul adevăr este ca nimic nu este gratis, nimic nu  muta banii fără ca cineva sa beneficieze din profitul rezultat din circulația lor. 

4. https://www.hotnews.ro/stiri-international-26038368-foto-mesajul-transmis-din-bulgaria-cancelarul-austriei-care-inspecteza-frontierele.htm

Cancelarul asta radical este in campanie electorala. Inspecția la gardul din Bulgaria este pura imagine electorala cu bila dirijata spre UE. Care trebuie sa înghită gălușca cu finanțarea migrației ilegale in numele drepturilor omului. Gradele de drepturi nu sunt definite . De ce drepturile nepoților celor care au luptat pentru bunăstare in Europa sunt mai puțin importante decât drepturile populației din Africa  care tot votează democratic niște marionete si ajung sa sărăcească, democratic,  după care vin in Europa si cer compensații pentru ca au fost abuzați.  Totul pleacă de la iluzia egalității fără responsabilități a Omului. Se numește comunism și spre asta se îndreaptă Europa falimentata economic de aleșii săi. Suedia , aflata acum la conducere știe pe pielea ei cum sta treaba.

5. Olandezii au cumpărat tancuri de la nemți tipul A4 si A6,120, in anii 2000. După care au avut revelația ca nu au nevoie de ele. Și au început sa le vândă finlandezilor.100 de bucăți A4 după criza din 2008. După care au ajuns sa le vândă-in -leasing  înapoi nemților cu echipaje olandeze. Pe principiul land and lease. Care acum vor pleca in Ucraina la sfârșitul „rasputitei” . Probabil ca deoarece tancurile olandeze de fabricatie germana sunt in Germania, antrenarea utilizatorilor ucraineni se va face in Germania. Pe cheltuiala cui nu interesează pe nimeni. O saga pe bani mulți de care Europa se pare ca nu are nevoie. Vin bani suficienți din inflație si creșterea costului energiei. Ce ti-e si cu lupta pentru democrație.