1.INVESTIGAȚIE. Societatea civilă de partid și de stat. Cum și-a tras ministrul Bode oamenii în funcții la stat 
Citeşte întreaga ştire: INVESTIGAȚIE. Societatea civilă de partid și de stat. Cum și-a tras ministrul Bode oamenii în funcții la stat

Mafia se dezvolta in general in zonele sarace. Zalaul a fost intotdeauna o zona saraca a Transilvaniei.Intrebarea de baraj este de ce mafia din Salaj a penetrat capitala. Pentru ca politica de cadre in partidele Romaniei educate si super democrate este de tip “mafiot”? Teambuilding mioritic ! Prea multa mizerie naste nevoia de prea multe spalatorii “ecologice”.

2.Directorul medical al Institutului Inimii Cluj: La Rezidenţiat au rămas 600 de locuri neocupate în specialităţi dificile/ Tinerii vor specialităţi cu mai puţin stres, care pot fi practicate la nivel de cabinet, o activitate care se poate încheia la miezul zilei (g4media.ro)

Daca se poate mai usor de ce sa transpiri. Motivatia emanciparii o genereaza varful piramidei academice. Care la noi in universitati nu mai exista de prin anii 2000. Cand un student cu potential vede cum se fac jocurile alege calea “elitelor”. Copy paste.

3. Guvernul francez a adoptat reforma pensiilor în ciuda protestelor / Cea mai controversată măsură, creşterea vârstei de pensionare de la 62 la 64 de ani / Noi proteste, pe 31 ianuarie (g4media.ro)

In Franta se munceste cel mai putin pe saptamna, sindicatele sunt puternice, costurile sociale tot mai mari si locurile de munca pentru tineri tot mai prost platite. Costul Libertatii si Egalitatii incepe sa fie dureros pentru o economie care se vrea lider al UE fara strategii serioase de crestere a productivitatii. Mananci bine, bei bine , filozofezi elitist despre placere dar cineva trebuie sa plateasca. Daca nu si francezii atunci cine? Barbarii!

4.România, cel mai mare deficit guvernamental din UE, raportat la PIB. Ungaria este pe locul 2 (realitatea.net)

Adica guvernul cheltuieste mai mult decat isi poate permite. Precum o familie care traieste pe picior mare din imprumuturi care se vor finaliza prin faliment. Cum o tara bogata in resurse , proprietate a intregului popor, nu va da faliment inainte de a le epuiza, rezulta ca poporul va ramane fara proprietatea resurselor pentru ca cei pe care i-a votat iresponsabil o sa le vanda pe doi lei tramvai . Democratie mioritica. Ce face poporul? Intre doua injuraturi petrece in minivacante. Carpe diem.

5.Brazil’s Lula in Argentina to ‘rebuild bridges’ in first foreign trip (france24)

America Latina ,dupa caderea ultimului bastion, Chile, se pregateste sa se predea Chinei. Pentru ca acolo unde populatia saraceste China ocupa economic teritoriul. Fara gloante si tancuri. Ce face SUA ? Se ocupa de salvarea democratiei. Pana la momentul adevarului mai sunt vreo 3 ani .De schimbari geo-politico-climatice!