De ce să caut să învăț oamenii care nu vor să învețe? Gratis! Tot ce este gratis este in majoritate junk. Așa ca de acum încolo pentru cine vrea sa înțeleagă cum gândesc, ce experiențe de învățare am avut (nu știu la ce le folosește) pot sa mă citească pe acest blog. Fără poze sau imagini. Doar text! Măcar aici pot sa spun ce gândesc fără sa fie niște roboti programați de niște tembeli inculți dar competenți in manipularea biților, să îmi cenzureze gândurile. Pentru ca nu caut voturi si nici like-uri am libertatea sa spun ce gândesc. M-am saturat de comentariile inepților, refulaților, rataților , postacilor politicienilor cu diplome la toaleta din fundul curții. Luptați-va singuri in marea de zoaie democratice. Vine apocalipsa 2024 când cel mai analfabet funcțional o sa câștige fotoliul de păstorit turma rămasă. Zilnic , dacă nu sunt evenimente de forța majora o să fac o agenda a știrilor care realmente contează si am sa râd de știrile plătite de spălătorii (politici corecți ) de creiere de electori căutători de scurtături spre abundența fără muncă. Avea dreptate Eminescu, nația asta nu se emancipează pentru că își alege idolii formei fără fond.

Astăzi 18.01.2022

Știrea 1. Bulgarii au trimis la începutul conflictului armament in Ucraina. Si motorina ruseasca (Politico si Die Welt/ declarații Kiril Petkov fost PM). Resturile de armament rusesc ,care nu mai erau performante. Pe vremea fostului guvern. Nu direct. Ca sa nu își supere foștii parteneri de emancipare , ruso-germani. Vânzând zic ei polonezilor, romanilor, englezilor si americanilor. Care le-au dat mai departe. Ca sa știm de unde o sa ni se tragă niște “dobânzi”. Practic suntem împinși tot mai aproape de castanele fierbinți pe care cei mai deștepți nu vor sa le apuce. Le vor apuca romanii la ordinul marelui conducător când o avea “pohta”. Conflictul din Ucraina nu este despre salvarea democratiei.Bla,bla, bla. Este un conflict de orgolii intre niște iresponsabili care vremelnic conduc lumea .

Știrea 2. S-a prăbușit lângă o grădiniță un elicopter ,franțuzesc, cum avem si noi, cu ministrul ucrainean de interne la bord. Iarăși suntem lângă castanele fierbinți. Ministerul Apărării din Ucraina a transmis că această aeronavă a fost reparată si modernizată la Ghimbav.(stirileprotv.ro si evz.ro)Na belea.

Știrea 3 A început Forumul Economic de la Davos 16-20 ianuarie). Cooperare într-o lume fragmentată! Escortele de lux se plâng de zgârcenia nemților (bild.de) iar miliardarii se roagă sa fie impozitați mai mult. Ca si cum săracii de ei nu mai știu ce sa facă cu atâta bănet. Maia Sandu, fosta expertă a Băncii Mondiale are si ea un apel de făcut. Pentru mai mult ajutor pentru Ucraina să câștige războiul.Ca si cum asta se poate fără un nou război mondial. Problemele Moldovei le rezolvă la București si Oradea.

Știrea 4  Guvernul trebuie sa dea înapoi banii reținuți pensionarilor prin impozitul de 10%   si contribuția la sănătate peste 4000lei. Legea spune ca trebuie să plătească si dobânda pentru banii reținuți ilegal. Consecințe pentru bugetul de stat. Alte împrumuturi externe la dobânzi mari. (national.ro)

Știrea 5 După Facebook si Amazon, Microsoft anunță si el 5% concedieri. Criza economica nu mai este de evitat. Salariile din IT sunt prea mari. Si spălarea pe creier nu mai este value for money.