Luni a ieșit PM-ul Ciuca să ne spună ,intr-un comunicat și nu o conferință de presă cu întrebările care nu fac bine sănătății Coaliției ,cât de performant, ferm si responsabil a fost guvernată Romania in ultimele 7 luni de către miniștrii mirobolanți ai alianței intre punctele cardinale ale politichiei. Pentru siguranța noastră . Ne-a mai spus că Programul de Guvernare, formulare de trista amintire  din vremea PeSeDE, se bazează pe niște principiiiiiii. Transparență ,reziliență, stabilitate ,echitate  si eficienta “de 50 bani “.Pentru ca CETATEANUL este centrul preocupărilor acestei coaliții care nădușește pentru soluții la problemele lui. Și o face bine constelația de miniștrii trecuți cu brio  prin ciurul analizei competente si transparente a Domniei Sale.

A spus PM Ciuca că a stabilizat criza energetică. Când mă uit in dex ,stabilizare înseamnă a asigura o constanță a unor parametrii. Ori plafonarea facturilor  “gândită transparent si echitabil”  nu face decât să amâne explozia de preturi destabilizante prin  mai mulți bani plătiți furnizorilor  din banii noștri. Cum banii la buget sunt cheltuiți transparent si responsabil  mai trebuie sa creștem taxele , pentru ca ei, zeii competenței sa își onoreze compensările inteligente. Ne-a mai spus că miniștrii săi au totul sub control .Fără conferință de presa cu întrebări si răspunsuri ne rămâne doar o axioma. Garantat de Președintele României. De ce sa mai punem întrebări ? 

Ne spuneți ca sunteți încăpățânați in căutarea transparentei. Bănuiesc ca nu-I pluralul majestății. Este cetățeanul mulțumit de “stabilitatea” cu care ne drogați? Păi ce eficiență să fie când 47% din reprezentanții mediului de afaceri și ei cetățeni ale căror interese sunt lumina care vă ghidează gloriosul drum in politică, spun că ei cred ca Romania va intra in stagflație.  În traducere pentru pifanii in economie, un fel de stabilizare, dar in rău. Ceea ce nu cred ca vrea nici un cetățean la care vă tot gândiți , de nu puteți dormi de grija lui, așa cum milităros v-ați exprimat in declarația către tară de luni dimineața .

Știați ca in același PNL pe care glorios îl conduceți , se vorbește prin colturile târgului stabilizat in reziliență si “digitalizat” in grupuri interne de lucru , că mai marii din partid au vrut sa introducă taxe mai dure decât stânga cu care guvernați pentru echitabila împărțire a bunăstării cetățeanului mult iubit de politicile prin  care ne conduceți la victoria finală împotriva inamicului ,care o fi el. Vorba-i ca pesedeii s-au opus ca sa nu se înece politic de atâta solidaritate in coaliție.  Ne mai spuneți cu mândrie ostășească ca ați  “monitorizat cu atenție  si v-ați bucurat să constatați “ că fiecare membru al Cabinetului a abordat cu multă seriozitate angajamentul de îndeplinire a țintelor, jaloanelor și reformelor din PNRR “. Nu știu ce ați monitorizat si cu câtă atenție, dar Romania de abia a trimis prima factura de decontare din pre finanțări in mai si încă n-a primit un răspuns. Cat despre cetățeanul fericit de performantele miniștrilor evaluați ,raportez ca aproape 50000 de firme au pus lacătul si își trimit oamenii in șomaj rezilient . Cred ca v-au scris un text care sa va trimită după predecesorii din PNL,  pe care l-ați citit fără sa îl  procesați , așa cum s-a întâmplat cu declarația privind motorina. Apoteotic ,In încheierea  comunicatului de dimineață, ați citit ca aveți” datoria morală si responsabilitatea de a veni in fața cetățenilor și a le prezenta onest ce am făcut până acum și ce ne-am propus in continuare. Am făcut-o si o voi face de fiecare dată” Dacă o sa mai aveți ocazia să o mai faceți , aveți nevoie de o hotărâre in justiție de modificare in dex, a termenilor “moral” ,”onest” si “responsabil”.