M-am săturat să tot ascult specialiști fără specializare, manageri fără scoală pe bune care vor sa păstoreasca banul muncit greu de truditorii fără timp de gâlceavă ,politicieni fără doctrină, mercenari, furnizori de „servicii” către stăpâni fără patrie, cum se dau ei de ceasul morții să găsească cele mai bune soluții ca să-mi fie mie bine. Binele care n-are nici o legătură cu răul care începe să îmi îngenuncheze spiritul. M-am saturat de mirosul fetid al anilor 50 care ne intoxica in aceste vremuri. Vreau sa vad hoții de „valori” puși la zid.

M-am săturat să dibui adevăruri, între minciunile mitraliate de toți ” specialiștii “in binele românilor. Toți ne sorcovesc cu “creșteri”. De pensii, de salarii, de alocații, de putere de cumpărare, de PIB. Care vin in buchet de spini cu alte “creșteri”. De ministere ,de taxe de solidaritate, de fotolii moi pentru dosuri pufoase ale purtătorilor de capete goale cu obraz pergamentos.Ca in 2010.

M-am saturat de găștile de partid care se poarta precum găștile de cartier. Organizate pe ” competente”. Unii pricepuți la furtul din buzunare alții la furtul din case. Unii cu mătușa  în magistratură, unii cu nașul in politie.

M-am săturat să caut un grăunte de logică in toate “programele de guvernare” .Care ocolesc insistent bubele României.” Foloasele necuvenite” de la vlădica la opinca .In Romania înflorește cu sprijinul băgătorilor de seama din politica de la nivel local ,evitarea sancțiunilor in urma încălcării legii. Cunoști un consilier, ai o pila la judecători, cunoști un jupan in politia locala, ai vreun consilier la județeană de partid  ,te-ai scos. Navighezi in ape tulburi cu un colac de salivare care te protejează de moartea economica  N-ai, ești perdantul de serviciu. Bun de alimentat breaking news-urile . Cineva trebuie sa răspundă pentru că tara merge într-o direcție greșită. Nu vizitiul ,nu băieți cu ochi albaștri care au schimbat caii la ultima oprire a poștalionului. Doar lacheul din spatele trăsurii este nu mai bun de ținta pentru nemulțumirile pasagerilor din diligenta care se duce spre prăpastie.

M-am saturat sa aud ca impozitarea „luxului” este salvarea românilor. Luxul promovat de agențiile de turism care le promit romanilor piscine in balcoanele hotelurilor din Egipt sau Dubai. Luxul ieftin. Cum o fi aia nu m-am lămurit. Luxul face breaking news la filmările de la nunti de interlopi. Rochii cu sclipici de sinteza care cocoșează miresele fără drept de vot. Bolizi cu proprietari blurati la ANAF. Bolizi care defilează pe drumurile nepietruite ale satelor pustiite de indolenta si promiscuitate, unde arderea deșeurilor toxice este tolerata in numele dreptului la supraviețuire si al colectării de voturi pentru primar.

M-am saturat de discuții sterile despre diferențele dintre bogați si săraci in tara unde angajații la statul „eșuat” au salarii cat casa si in mediul privat salariile sunt pe măsura capacității de plata al antreprenorului român ,care se împrumuta la bănci cu dobândă cat casa politicienilor de top. Unde recoltele stau pe câmp din lipsa de forța de munca in agricultura si importam muncitori din Asia.

M-am saturat sa plâng de mila acelora care se urca cinic pe cârjele celor in nevoie, la cozile pentru ajutoare sociale ,ale acelora care sar coada la certificatele de handicap, ale acelora care fura curent ca sa ardă deșeuri si ii  gazează pe cei care  prin taxele si impozitele plătite cârpesc găurile create de infractori.

M-am saturat sa plâng de mila migraților ilegali, tineri in putere, care forțează granițele UE spre Germania, când bătrânii noștri, din satele părăsite din cauza nepăsării inteligenților decidenți, sunt obligați sa trăiască cu un codru de pâine.

M-am saturat de hoții care striga hoții. Gata.