De doua luni Președintele  este bulversat. Pentru ca trecerea moțiunii de cenzură l-a găsit nepregătit . Așa că a mai lungit pelteaua negocierilor de salvare a nației ,cu două desemnări de Prim Ministru de guverne minoritare. Pana s-a văzut încolțit de oastea AUR care amenință teoretic cu suspendarea. Brusc s-a întors 180 de grade către un guvern stabil. Care ce sa vezi, nu se poate face decât după înghițirea broaștei nedigerabile numite PSD. Noroc ca s-a făcut tulburelul si dihania o sa alunece ușor pe gatul prezidențiabil, înroșit de repetatele referiri la PeSeDE. Oricât ne-am juca de-a aritmetica, majoritatea stabilă nu se poate face decât  cu PSD.O refacere a alianței cu USR înseamnă o întoarcere la certuri continue si jocuri la ofsaid ,care ar pune in pericol orice inițiativă de intrare in normalitatea reclamata de majoritatea electoratului.

Interesanta este cererea de modificare in Constituție a tipului de Republica. Condiția nenegociabilă a UDMR! Ca să se termine cu certurile si apelarea la CCR . Se dorește Republica Parlamentara ,unde șeful statului este votat de Parlament. Logic, deoarece am văzut ca in Romania ,când ai doua centre de comandă ,se formează imediat doua grupuri de interese, mai mult personale, care se luptă, indiferent de pierderile colaterale. Este primul semnal că negocierile se vor întinde până spre sfârșitul lunii. Deși domnul Grindeanu ne anunța ca de la 1 decembrie vor creste pensiile cu 11%.Conditie nenegociabilă.

PNL insista sa dea premierul. Pentru ca este in parteneriat cu președintele. Condiție nenegociabila pentru formarea viitoarei coaliții. Asta înseamnă ca domnul Ciuca, membru PNL va fi noul Prim Ministru desemnat. Deci PNL va preda Ministerul de Finanțe. Că trebuie alcătuit bugetul pe 2022 unde PIB-ul nu se va umfla cu pompa lui Superman si or sa se vadă craterele generate de experimentele aventurierilor intr-ale economiei de „dreapta” .In concluzie Florin Catu si Vâlceanul pleacă de la butoane înapoi in Parlament. Următorul minister important in linia de avizare ,cel al Justiției va rămâne la PNL. Probabil nu cu Bode bun la toate.

Nu este cea mai fericita opțiune pentru PSD. Pentru ca oricum se va organiza tabla de șah, o se  piardă vreun cal, un nebun sau o tura. Pioni nu prea, pentru  ca Ciolacu a anunțat ca aruncă in luptă greii partidului. Pentru cele 10 ministere pe care le dorește din cele 20.18 actuale plus încă doua scoase din fes ca sa iasă la împărțire cate ceva pentru fiecare participant la lupta „responsabila” si „flexibila” pentru salvarea romanilor.Ca sa mai îndulcească înghițirea broaștei PeNeLe  pentru nucleul dur, tot cu tulburel, vor să meargă la consultări cu o propunere de premier. La care o să renunțe flexibil si responsabil. Doamne ferește ca Președintele, amețit de căderea cu 50% in sondaje sa le accepte propunerea. Ca se face majoritate de Sfântu Vasile.

Nici pentru PNL nu este cea mai bună soluție. Cu trei aripi Catu&Comp, Orban si restul, in loc de avion partidul are toate șansele sa ajungă titirez. Dacă se face alianța, marele pierzător va fi Orban, a cărei cariera se încheie. pentru ca in aceasta formulă nu mai are ce oferi celor care l-au urmat. AUR câștigă din forțat broasca numita certificat verde pe gatul PSD ,iar USR din broasca numita „reforma justiției”  pe gatul PNL Orăcăiala, bălăcăreala, materie primă de breaking news.

Începe marea resetare. Fiecare, cu broasca din dotare si clondirul cu tulburel ,încep negocierile. Noi o sa  înghițim broaștele  cu apa de la robinet ca de tulburel nu mai sunt bani.