Ce strategie a fost in mintea de combinator a lui Catu?  De ce a insistat pe un guvern minoritar, de eșuat, pe un  mandat inflexibil dat premierului desemnat ? Pai trebuia impus la cădere in Parlament pentru ca sa nu mai poată fi nominalizat a doua oară. După ce i-au ieșit jocurile cu eliminarea lui Orban, in tandem cu Președintele , a sperat că mai merge la câștig a doua oară, el si gașca care se închină la aceiași idoli si scapă de umbra omului  de încredere al Președintelui. Surprize, surprize! Idolii l-a care se închină s-au fript de la încălzirea globala.

Florin Roman, interimarul cu vise de validare, ne spunea luni dimineață ca e ca si votat Guvernul Ciuca1. Spre seara iese si ne spune ca “flexibilitatea a învins”. Urmează Ciuca2, tehnocrat departe de gâlceava frigurilor galbene cu ciuma roșie. După guvernul PNL-PSD-UDMR, cu susținere parlamentara 6 luni, AUR si USR rămân pe dinafara. După îndelungi meditații la aritmetica parlamentara , gașca câștigătoare a dat extemporal si a luat un 5, de trecere la negocieri. UDMR va rămâne cu aceleași ministere. PSD va rupe din ministerele liberale pe lângă cele vacantate de plecarea USR  Orgoliile vor fi sarea-in bucate. Invectivele spuse la manie fac dificilă orice reconciliere cu USR. Premierul nu trebuie dat acum de PSD, pentru ca decontarea trebuie sa fie in sarcina acelora care au dus Romania in gard. Să își pună cenușa in cap ca sa ii mai păsuim daca fac canoanele pe care le merita.

Dialog ,responsabilitate, flexibilitate. Gargara electorala. Pe Johannis îl așteaptă ceva munca de birou când vine acasă. PNL-ul Nou a crezut ca poate rupe din PSD, pe mecanismul trădărilor pe persoana fizica. Le-a ieșit cu minus. Nu e clar cine a dat șah mat? Cică BPN decide in PNL? Nu Catu?  Alta gargara politica de amânat tăierea nodului gordian. Catu este întristat ca Orban nu a înțeles competiția electorala. Plecarea celor 17 parlamentari pro Orban l-a flexibilizat pe Catu. Aritmetica bat-o vina. AUR nu mai are cu cine sa îl suspende pe Johannis. Sustinerea AUR si USR  pentru ce urmează nu mai este necesara. Le rămâne doar circul si eventual niște inițiative legislative populiste. Daca va fi vreo inițiativa de suspendare a Președintelui, aceasta va pleca tot de la PSD si gruparea Orban, cum s-a întâmplat la moțiunea de cenzura. Ciuca a fost trimis la război cu mâinile legate la spate, de lesa ținuta de Catu &Comp. USR vrea refacerea coaliției cu o majoritate. Care nu mai există in formula veche, după scindarea liberalilor intre fostul si actualul lider. E clar ca la Sănătatea va fi numit profesorul Rafila. Cu responsabilitate si competenta pe scăderea numărului de decese. Dacă dupa Colectiv PSD a fost scos de la guvernare acum  numărul de morți de Covid din Romania ii aduce la loc. Ghinion! După flexibilizarea la negocieri vom avea sigur un certificat verde pe model European. În camera Deputățiilor condusa de un reprezentant al PSD se va vota ce este necesar.  Zilele șefei de la Senat, din partea Plus, sunt numărate in noua aritmetică. Ca sa aplice tot ceea ce  va vota noua coaliție, va trebui ca PSD sa ia neapărat MAI. Câștigul suprem? Vîlceanu pe făraș.

Cat durează construirea majorității? Puțin, ca s-a discutat de mult ,dar Catu Contra a stricat înțelegerea. Atenție la declarația lui Ciuca cum ca majoritatea cu PSD poate deschide drumul spre modificările necesare in Constituție. Cine o sa fie ministru la Justiție? .Johannis nu vrea cu USR, dar vrea cu ciuma roșie , ca nu mai vrea dosare. Noaptea mintii sau jocuri de putere dincolo de granițele patriei. Politica nu este un joc de strategie gândit de tineri berbanți. Politica adevărata necesita arta compromisului. Care se învață in ani. Urmează căderea lui Catu in primăvara Românească 2022. Ca așa-I in golf. Care se joaca la căldură.