Un guvern minoritar nu rezolva criza. O adâncește prin șantaj si compromisurile care însoțesc o astfel de formulă politică. Dincolo de responsabilități si sacrificii pentru tara, turuite in studiourile de televiziune de reprezentanții partidelor care negociază pe sub masa îmbârligări împotriva naturii ,întrebarea legitima rămâne cine câștiga din toata harababura? Principiul cauza si efect mă conduce la Presedite.Ca sa poți conduce când ești slab trebuie sa fărâmițezi cel mai puternic adversar. Cum PSD este ultima reduta, care se întărește pe măsura ce puterea fărâmițată a PNL generează sondaje devastatoare,  soluția este crearea de tabere antagonice in interiorul PSD. Trădători pentru putere, pe persoana fizica, populează toate partidele. Trebuie doar sa le dai cu beneficiile pe la nas. Divide et impera.

Cu ce s-a ocupat Președintele vostru pana acum?

A aplicat “divide et impera” si l-a eliminat din drum pe Ludovic Orban. Cu ajutorul indirect al vulnerabilităților personajului, evidențiate in stabilirea listelor electorale din 2020 . Acum îl freacă cu dosul condurului pe Liderul Câștigător Catu. Trimițând-l pe coji de nuca la PSD .Pe care  personajul nu prea vrea sa se așeze. Pe USR-iști i-a drogat cu aburii puterii efemere plimbate pe sub nasul fin al noului lor lider Alfa. Care a amușinat pana a căzut in nas la votul din Parlament. Și a dus si partidul sau in derizoriu.

Împingând PSD sa voteze un guvern minoritar PSD-UDMR, pentru salvarea națiunii, teoretic,   Crizatorul Șef v-a crea fracțiuni si in PSD. Unii vor vrea ACUM la putere. Alții, trecuti prin batalii politice se vor feri de momeală. Ca așa-I la pescuit. Cum împușca Președintele  doi iepuri dintr-un glonț?  Sa refaci coaliția PNL-UDMR-USL nu se mai poate cu actuala reprezentare parlamentara după fracțiunile rezultate din alegerile din PNL si USR nu te mai poți baza pe aceleasi voturi din ianuarie 2021. Aripa Orban  din PNL si cea anti Ciolos din USR nu mai votează la fel. Unii refuza sa se închine la chipuri cioplite de artiști de pripas, cu cote create artificial la bursa politica. PSD l-a susținut pe Orban in 2020 si s-a ales cu  “PeSeDEe  ciuma roșie” drept mulțumesc. Acum de ce sa ii dea a doua șansa unui guvern cu miniștrii „PeNeLe  aducători de frigurile galbene”. Cu facturile la energie. Președintele Ciolacu este Sandwich după ce a luat pasa necâștigătoare  in 2020.Sau a fost blat  intre liderii negociatori? Când câștigurile sunt pe persoana fizica statisticile sunt pe  hârtie igienică. PSD se face de ras daca înghite momeala puteri vremelnice. Nu o sa „câștige” decât o parte din sancțiunile electoratului din criza energetica si cea alimentara care bate la ușă. Echipa  din PSD care nu-l iartă pe președinte pentru afronturile din 2020 se va confrunta in PSD in zilele care vin cu echipa care se teme de consecințele crizei sanitare si economice care le vor fi imputate in viitoarele campanii electorale. N-am votat niciodată PSD dar întotdeauna mi-am dorit un cantar nefalsificat atunci când voința poporului este măsurată într-o lupta electorala. Vreau o lupta dreapta, fără arme de recuzita care ucid. Vreau sa vad o lupta electorala dreapta, nu un duel intre păpuși de cârpa. Daca PSD legitimează un guvern minoritar  o sa piardă electorat. Care v-a migra spre extrema stânga. Care va fi spulberata   de constrângerile financiare ale integrări in absolutul globalizării. Drum înfundat.

Cum a reușit Președintele sa fărâmițeze politica romanesca ? Singur nu putea sa o facă. Îmi doresc sa aflam înainte sa nu mai conteze  Si ciuma si frigurile galbene au ucis in istoria omenirii.