Ultimele zile a fost bombardament de restrictii . In numele viitoarei noastre libertati de mscare. Cu un orizont de asteptare variat, functie de gradul de implicare in gestionarea banilor al comunicatorilor. Suntem manati cu biciul fricii de moarte spre limanuri ipotetice fara a ni se lasa ragazul de a cugeta la costurile asumate de liderii nostri in contractele cu Salvatorii.

Ni se spune  de specialisti ca odata cu vaccinarea o sa treaca si pandemia.In acest timp cei vaccinati sunt incolonati la testari si carantina in tarile cu cele mai dure restrictii.Unde-I adevarul? Tot mai multi epidemiologi independenti de interesele farma spun raspicat ca vaccinarea nu inseamna imunizare. O persoana vaccinata poate transmite virusul si se poate infecta. Deci campania de vaccinare opreste pandemia? Dupa ultimele valuri de infectari in tari fanion intr-ale vaccinarii, raspunsul este departe de a fi pozitiv. In Marea Britanie ,Boris Johnson anunta la sfarsitul lui februarie relaxari si intoarcere la normalitate pana in vara dupa succese rasunatoare in campania de vaccinare si restrictii draconice . Dupa o luna “ireversibilitatea “ promisa l-a pierdut pe “I”.Chile , campioana la vaccinari,se intoarce in lockdown. Spania,in prag de colaps economic isi tine cetatenii in lesa scurta, in timp ce permite navala nemtilor pe plaje. In SUA, unde se administreaza o suta de mii de vaccinuri pe zi, New York-ul si New Jersey se apropie un nou varf de infectari.Explicatiile sunt invariabil  legate de indisciplina “unor cetateni”. Canada cea progresista, cand este vorba de drepturile minoritatilor sexuale, tine populatia inchisa mai ceva ca in lagare. Fara ca aceste masuri sa reduca gradul de infectare.Dimpotriva. Ati vazut vreun comunicat al OMS care sa prezinte studiile statistice privind legatura dintre carantina si evolutia infectarilor, care sunt activitatile care genereaza cea mai mare infectare, care sunt solutiile alternative la aceste succesiuni de suspendare al drepturilor fundamentale ale omului. Si ce este mai grav n-am vazut nici o luare de pozitie privind alternativa in cazul unui posibil esec al solutiei vaccinarii pentru oprirea pandemiei. Periculos este ca ,dupa toate scandalurile legate de producerea si distributia vaccinurilor ,dupa scandalurile din UE privind pasaportul de vaccinare, se  insinuaeaza ideea de obligativitate a testarii pentru accesul la orice forma de interactiune care implica apropiere fizica. Din pacate testele sunt mai scumpe decat vaccinurile iar criza economica globala face aproape imposibila o noua alocare de fonduri pentru a asigura gratuitatea acestor testari. Vaccinurile au fost gratuite si nu dezgheata mobilitatea.Testarile care ar permite mobilitatea vor discrimina profund. In plus, resursele pentru a produce aceste teste sunt limitate,iar cresterea cererii va genera cresterea costului.

Rata de mortalitate in 2020 la nivel Mondial a fost cu 0,44% mai mare decat in 2019 (UN).Economia mondiala s-a contractat cu 3,5%.Eventuala redresare previzionata pentru 2021 devine un deziderat utopic in conditiile restrictiilor tot mai dure impuse de valul 3 al pandemiei. Adica saracirea al populatiei produsa in anul care a trecut se va accentuaa.Oamenii vor avea tot mai putine resurse pentru hrana, locuinta,sanitate sau educatie. Asta inseamna cresterea ratei de mortalitate in anii care vin.Ce au facut expertii si politicienii in ultimul an?

Au incercat sa stinga un foc de semineu si au provocat un incediu care poate distruge casa omenirii.Nu stiu, nu pot si ma tem ca sunt multi care nu vreau. La adapostul fumului, cu legii scrise cu dedicatie, care alimenteaza dezordinea, cei alesi fac mari averi.Alea iacta est.