Am intrat în faza a doua de vaccinare. Pomană de la stat. Care înțeapă/țepuiește gratuit persoanele doritoare de peste 65 de ani și/sau cu boli cronice de-a valma cu lucrătorii „esențiali”. Fără a stabili o prioritate între cele două categorii. Lucrătorii „esențiali” se înscriu pe liste în ministere, agenții, servicii și sunt serviți în ordinea gradului. Cei care chiar au nevoie, și nu sunt botezați anti vacciniști, stau pe net, dacă știu cum se face, și, Dumnezeu cu mila. Ca la analizele decontate, doar în primele trei ore din luna curentă. Dacă nu ajung la vaccin este pentru că de vină este sistemul informatic „aranjat” de STS și pentru că sunt proști. Da’ mulți !

Momentan, se vaccinează doar miniștrii imberbi și huidume cu bicepși, care sunt „esențiali”.  Cei cu adevărat în nevoie nu au nicio șansă la vaccinare, chiar dacă ar plăti în avans. Cică sunt antivacciniști, cei de la țară nu înțeleg beneficiile, bine cu de-a sila nu se face și economisim și 24 euro de cușmă. Așa că strategia o să-i ocolească, au hotărât „esențialii”, verzi ca bradul rezemând gardul.

Avem  grup de comunicare strategică,  specialiști media  în comunicare de nimicuri, toți și toate, ESENȚIALE. Din prostie sau cu intenție avem o strategie pentru eliminarea celor de la sate. Cum altfel să interpretăm lipsa centrelor de vaccinare în zonele rurale unde trăiește populația îmbătrânită a României?

Cine sunt „esențialii”? Cum de nu sunt d-ăștia în nici o altă țară UE?  Toți, LUCRĂTORI ESENȚIALI,  vocali, nu manuali.   În ordinea-înțepării: președinte, prim ministru, capii la parlament, guvernu’ cu tot neamu’ , ministere, agenții, armata de paradă, șefi din MAI cu fiii lor cu tot, juzii, vidanjorii și brutarii. Din rândul cărora s-au recrutat 94,5 % din morții de Covid ? Sanchi! Cine a umplut ATI-ul, spitalele și morgile? „Esențialii” sau vârstnicii și/sau comorbizii? Și dacă îi vaccinăm prioritar pe „esențiali” golim ATI-ul, spitalele și morgile?

Lista  săritorilor peste pragul recomandat de UE are circa 5 milioane de „esențiali”, în timp ce 3,3 milioane de persoane peste 65 de ani nu au cum să aibă acces la vaccinul GRATUIT în condițiile în care România primește până în septembrie, posibil,10 milioane de doze, adică cu rapel pot fi vaccinate 5 milioane de persoane.

„Esențialii” sunt pe liste fără să se înscrie. O fac „structurilii”.

Bolnavii cronici  intră pe liste, dar doar cei compensați și-nregistrați la săru’mâna la stat. Ți-ai plătit singur medicamentele fără a sta la coadă la compensate, nu ești bolnav cronic și treci direct la faza a treia.

În nicio țară nu au fost vaccinați prioritar membrii guvernului sub pretextul că sunt „esențiali”. În nicio țară nu se înscriu personal candidații la vaccinare. Sunt programați pe baza echivalentului CNP. Năsui, Voiculescu, Cîțu sau Drulă sunt mai „esențiali” decât bătrânii noștri, decât pensionarii de la țară? Încep să mă întreb dacă toată această mascaradă pro și anti vaccin nu a fost încurajată pentru că bugetarii din administrația centrală să sară peste rând la vaccinarea voluntară și poimâine  obligatorie. Nu dăm vaccin  „boborului” că ăștia nu-l vrea!

Revin la socoteală. Zice Gheorghiță că până în septembrie terminăm de vaccinat de două ori 70% din populație, adică 26.600.000 vaccinuri. Dar PREȘEDINTELE capătă de la UE doar 10.000.000 de Pfizer, 300.000 de Moderna și a făcut EL și o opțiune suplimentară de 8.000.000 de Pfizer. Păi cu astea nu termină nici etapa a doua de 3.300.000 pensionari și încă de două ori pe atât de „esențiali”.

Așa că vaccinăm prioritar „esențialii” ca să aibă cine se duce cu condicuța de vaccinare în Bulgaria la vară.

Asta-i strategia nimicului.