Este ziua de Crăciun. Ascultam colinde on-line. Mâncam cu frică, ca nu vrem sa ajungem in tranșeele din spitale. Ne îmbrățișăm tot on-line. De asta s-au inventat emoticoanele. Doar bradul poate fi îmbrățișat fizic deoarece nu a apărut încă vreo gripa Abies. Dar nu se știe niciodată ce ne așteaptă cu Green Deal-ul. Nici brazii de plastic nu vor scapa. Sunt toxici pentru planetă. Au o tulpina periculoasă, de petrol. Bisericile sunt goale ca după revoluție. Cea franceză, evident.

E la moda “fraternité” on line. Cu “égalité” se va rezolva in “Assemblée Nationale “ tot in Franța , când se așteaptă o decizie de condiție necesara si suficienta a “ Liberté” de mișcarea condiționată de vaccinare. Sa nu mă înțelegeți greșit. Eu nu sunt împotriva vaccinării. Si eu si soțul si copilul le-am făcut pe toate cele care respecta procedurile non criza sanitară. Dar îmi place sa aleg eu si nu alții pentru mine. Am trăit prea mult in comunism ca sa îngenunchez de frică. Așteaptă si evaluează am învățat intre rechini. Nu aia din oceanul Indian. Ăia din acvariile cu bani.

Am înțeles ca Danemarca se lupta cu gripa nurcilor. Nici peștii nu stau pe roze, acum ca s-a semnat Deal-ul post Brexit, unde pescuitul a fost ultima frontieră. Ciudat ca in ultimele zile înainte de închisul ușii UE de către Albion, a aflat publicul larg ,cu  ajutorul vuvuzelele de necesare, ca virușii suferă mutații. Când nu ai parcurs programele școlare “staliniste” nu prea înțelegi de ce mutațiile sunt normale. Prea multa școala la consumatorii de frica creste costurile de comunicare de criza. Mai ales când comunicatorii iubesc școala cum iubesc eu călcatul cămășilor. Nu aia la care va repeziți voi sa va gândiți . Prea mici.

Aruncați un ochi la aia care sunt “prea mari ca sa cada” (too big to fail in vocabularul finanțiștilor). Cioloș de exemplu. De ce mari?

“Fraternité” este o alternativa de răspuns. Argumente? PPE-ul are o grămadă. Eu o am pe Mita, pisica mea inteligenta care, de cate ori apare personajul la TV ii comunica ceva. Nici eu nici CNA-ul nu are traducerea. Din fericire. Dar e de rău. Statistica  revoltelor Mitei ,bat-o vina, nu greșește precum sondajele. Dragnea, Ponta, Băsescu, Tăriceanu, Johannis au fost o sursa inepuizabila de mostre de cercetare a limbajului pisicilor.

De ce in loc sa scriu un articol siropos despre PACE si IUBIRE m-am apucat sa tălmăcesc mesajele Mitei? Pentru ca urmează o săptămână in care neuronii , câți mai avem, intră in “confinement”. Bem, mâncam, ne revoltam virtual , fiecare in ordinea lui, dar totul este la categoria distracție. Porcul s-a sacrificat in coteț de Ignat. Nu uitați decembrie 2009 si cum ne-am trezit după 10 ianuarie 2010. Ianuarie cenușiu si rece după ce emoția sărbătorilor a trecut este ca un dus rece la mahmureală. Se pare ca suntem toți ,locuitorii bipezi ai planetei, niște masochiști. Nu învățam nimic din ceea ce ni se întâmplă.

Ce credeți voi ca vor face aleșii noștri la parangheliile din aceasta săptămână , in care totul este despre sărbători tradiționale? Eu știu din statistici. Mita mă ajuta evident. Intre caltaboș si cârnați se împart pozițiile in CA-uri ,iar la desert consilierele si secretarele. Unde se împarte  “égalité” se face intre șampanie si AMUSE BOUCHE. Vedem noi rezultatul de Dragobete. După ce o sa oftam la inimioarele de 14 februarie.