Mai sunt câteva zile pana la Crăciun. Este o săptămână magica. In care cuvântul magic este “Romane sa fi bun”. Așa ca încerc sa evit știrile din politica ,ca sa nu îmi stric zenul. Doar ca pentru ca sa înțeleg cum o sa fie anul care vine , dincolo de fricile generate de logica si statistica generate de experiența, ce pentru unii vine cu bătrânețea, mai trebuie sa înghit si hapul zilnic cu știrile din politica. Trebuie sa recunosc ca deși am început cozonacul cu mac ce mi-l livrează de ani buni brutăria Fulg de Nea din Oradea, tot îmi rămâne un gust amar in fiecare zi. Am sentimentul pe care l-am avut de fiecare data când o relație era pe duca si partenerul mă mințea frumos. Deși au trecut aproape 40 de ani de când m-am “vaccinat” la virusului amorului păgubos, anticorpii tot mai sunt acolo si dau semne de pericol. Intuiesc ca după ce va trece euforia sărbătorilor o sa ne trezim cu broscoi in loc de prinți de basm. Așa cum se întâmplă in tinerețe când emoția paralizează logica bunului simt. Sa va explic. Atât cat se poate explica intuiția feminina. Pe care de regula dau vina de regula atunci când nu înțeleg ce li se întâmplă.

Am avut alegeri. In stare de alerta sanitara. Am avut încălcări de principii si Constituție in numele luptei Albului  cu Negru pe tabla de șah a politicii. Au dispărut niște piese de ambele culori, pioni ,nebuni. Au apărut altele. Jucătorii se adaptează la piesele pe care le au. Albul face întotdeauna prima mișcare. Deci un mic avantaj. Pana in ianuarie. Îmi spune intuiția. Argumente?

Pai avem 3 partide albe la putere. Cu diferite nuanțe de alb. La un moment dat o sa conteze nuanțele. Încep sa conteze deja. In PNL deja se pune de un joc de șah secundar. Între Gruparea pro Orban si cea anti, aceia care au trecut de primul filtru, contra acelora care nu au apucat sa obțină un rol in noua formula de guvernare. Nici animozitățile dintre Orban si Președintele teoretic al tuturor culorilor nu-s de ici de colo. Si după ce sărbătorile iubirii se vor sfârși ,ostilitățile lăsate la dospit vor exploda. In parteneriatul civil USR si PLUS ,după ce se vor împarți  6 ministere la 2 grupuri de interese o sa asistam la un meci de box in loc de o partida de șah elegant. O sa dea cu virgula. După ce a jucat la ofsaid împotriva României in cazul votului pentru Safe Minority Act, fără sa fie sancționat in nici un fel acasă (?) , intuiția îmi spune ca nu va avea nici un scrupul sa încalece si PNL si USR, cu ajutorul UDMR si al partenerilor de la UE. Ce-o sa facă premierul Catu? Probabil ca nu o sa aibă voie sa facă mai mult decât sa-si pună o cravata. Noi femeile suntem receptive la detalii. Când te duci la banca, sa iți depui banii prima impresie contează. Din acest motiv exista un “dress code”. Tunsoare corecta, ținuta corecta reprezintă un limbaj non verbal. Care ar trebui sa transmită încredere. PM-ul propus de PNL nu respecta nimic din acest dress code pentru un angajat de banca. Cum sa pot sa am încredere ca poate gestiona resursele României? Intuiția îmi spune ca trebuie sa mă aștept la ceea ce este mai rău.

Ce face PSD in opoziție deși a câștigat alegerile. Se reface după operația de extirpare a tumorilor. Si au toate șansele sa revină pe cai mari înainte de 2024. Intuiția îmi spune ca vom avea anticipate. Știu pe cineva care le iubește.