Mă uit cu grijă la noua generație de politicieni care își doresc sa guverneze in stil nou. Dacă te uiți la CV-uri, vezi ca sunt ori copiii lui tata, finii “lu” nașu sau progenituri născute in eprubetele “făcătorilor de regi”.

Mulți, mai ales cei care a fost hrăniți cu drogul drepturilor fără număr si al responsabilităților ioc, or sa mă catalogheze ca fiind o baba expirata. Mi s-a mai întâmplat cu niște tineri imberbi pe care i-am susținut ca sa promoveze ,scara cu scara, iar atunci când au avut prima beție de putere au confundat albastrul cerului cu albastrul pilulelor energizante. Pana nu parcurgi in fond si nu in formă, toata materia necesară cunoașterii, este normal să nu faci diferența intre succes si “succesuri”. Mai ales daca cineva care te iubește dezinteresat te mângâie pe creștet si te încurajează să iei ceva de coarne. Spațiul virtual abundă in realizările acelora care fără sa facă diferența , au ajuns la un statut de putere care elimina din discuție orice forme de competente verificabile in aplicații practice. Sa dai din gură este in aceste vremuri mai convingător decât sa demonstrezi ca ai făcut ceva, tu pe picioarele tale, cu mâinile tale, cu mintea ta, respectând un sistem minim de valori.

Ca sa nu rămânem in zona crepusculară, sa trecem la exemple. Am văzut astăzi rezultatele sondajului Europa FM. Cică USR-PLUS are 18%, in scădere fata de 20,4% in octombrie. I s-o fi trăgând de la voturile lui Nicușor Dan & Comp pentru PNL. Dar matematica iar ne dă frisoane. Cu tot cu votul acestor iubitori de “dreapta”, PNL scade in sondaje .Oare de ce? După atâtea mângâieri pe creștet din înălțimea dealului Cotroceniului să scazi pas cu pas?  Rusinică. O sa iasă altfel la vot. Ca doar trăim in vremea tehnologiei avansate. Ca nici statistica nu mai este prietena cu tehnologia. Daca ne uitam la scorurile Pro-Romania,8,9%, zici ca dinozaurii politicii si cei pe care aceștia ii machiază cu smacuri  demne de vedete de  Oscar, au acces la butonul roșu care resetează politica românească. Nimic despre PER-ul care a fost aspiratorul revoluționarilor de carton din toate partidele. Te pomenești ca acolo se vând bilete la un vanghelion cu depășirea numărului de participanți aprobat de “specialiștii” in sănătatea noastră virtuală. Probabil ca biletele se vând într-o sufragerie, ca așa este moda la “establishment”ul- mioritic. Apar carti de dezvoltare personala pe acest subiect. Cam cum sunt adunările de descoperire a sexualității ascunse. Ce mare diferența intre plăcerea telurica si cea rafinata? Ne-a demonstrat-o orgia sexuala din capitala statului de drepți, de acum ceva zile. Cu europarlamentari dezlănțuiți in plăceri de felurite  feluri. Decontate generos din contribuțiile statelor membre.

Sa ii condamnam pe tinerii imberbi care urlă din toți bojocii ca nu vor jocuri măsluite si își doresc premierul lor? Doamne ferește . Ei vor schimbare in binele lor. Cu un apostol al iubirii de dreptate si pământ. Îl vor premier pe (i)maculatul Ciolos care tocmai ne-a dat cu flit in privința finanțării tranziției  României la o viața in paradisul verde , pritocit de sponsorii Gretei (i)maculate. Ce știm noi, generația expirata, despre idealurile tinerilor care vor sa schimbe lumea? In care daca se poate sa le dam toți banii pe mana sa facă ce știu ei mai bine cu ei. Au fost ei vreodată antreprenori la firul ierbii?  Nu au avut timp de mizilicuri. Au fost manageri, consilieri de mahări, șefi de ong-uri, directori de vânzări direct de pe băncile facultății, intre un masterat si altul. Si ei ii vor încolona la vot ca la training urile de creștere a vânzărilor, pe fanii lor de la baza piramidei. O alta schema Pontzi.