Este vremea când toată lumea vorbește despre războiul pentru libertate si democrație, pe care toți o dorim si mai ales trebuie să o plătim cu sacrificii. Teoretic este justificat să ne luptăm cu balaurii care ne amenință valorile. Care balauri și care valori ,asta-i altă întrebare pentru miezul nopții dintre ani. Daca iți place istoria si o citești din cărți serioase , vei afla ca toate marile războaie ale acestei lumi s-au purtat pentru resurse. Tot mai puține pe măsura ce populația planetei creste exponențial. De asta asistăm in acești ani la contre mai mult sau mai puțin mitocănești intre națiuni, prin vocile liderilor lor, mai mult sau mai puțin democratic aleși. Pacificul se ridică, Atlanticul coboară.
Pișcatul de funduleț in vânzoleala geo-politică care promite să fie cea mai distructivă din 45 încoace, inclusiv piedicile întâmplătoare puse lângă masa verde, pentru liderii orbiți de salvarea individuală, plus finanțarea dorinței de a trece in derizoriu istoria cu ajutorul unui spațiu virtual tot mai cenzurat pentru argumentele care nu le plac făcătorilor de regi, mitocănia agresivă a celor fără argumente dar cu spate asigurat de interese economice suprastatale, fac astăzi deliciul consumatorilor needucați. Când sub presiunea unor interese financiare in economia verde, UE s-a repezit să ne amenințe cu moartea prin asfixierea planetei de prea multă dezvoltare, simultan cu liberalizarea pieței energiei fără producători autohtoni suficienți, s-a declanșat pandemia de preturi, apoi pandemia de boală -foarte- întâmplător ,apoi războiul din Ucraina, cireașa de pe tort.Ca sa fie treaba oablă si să fie protejată sensibilitatea ulcerată a făcătorilor de regi ne-am înhămat la căruța luptei pentru democrație. Totul pentru front ,totul pentru victorie, tipărind mai mulți bani la BCE ca să fim in rând cu tipărirea de dolari. Tipărim euro ca sa împrumutăm Ucraina ,care trebuie să plătească echipamentele americane pentru salvarea democrației. Nu s-a schimbat nimic de la criza similară din anii 70. Când a căzut Bretton Woods. Noroc ca ne-a rămas FMI si BM să ne arate lumina artificială de la capătul tunelurilor de supraviețuire virtuală. Doar dimensiunea costurilor crizei din anii 70 s-a mărit. Principiul este la fel de pervers ca finalitate. Germania s-a abonat prima la bani fără acoperire, dar așa-i in junglă, leii decid si pisicile sălbatice sunt sacrificate. Cineva uita că pisicile au 7 vieți! Si uite așa ajung la ceea ce a generat aceasta revoltă fața de mitocănia geo-politică. De ziua națională a României , liderii de etnie maghiară care sunt la guvernare au decis să ne arate ca sunt mitocani ,pentru că pot. Nu au trimis felicitări ,nu au participat la sărbătorile prilejuite de aniversarea a 104 ani de la Marea Unire, s-au comportat pe principiul ,manierele sunt pentru caței, noi suntem dulăi. Deși sunt cetățeni ai acestei tari si i-au jurat credință când s-au cocoțat in scaunele puterii. De regulă in diplomație există bune maniere, se lupta elegant cu floreta. Romania in loc sa primească un mulțumesc de la liderii UDMR, pentru că armata română a salvat Ungaria in 1919 de regimul bolșevic al lui Bela Kun, a primit o lovitura sub centură. Era mai bine sa ii lase pe unguri la mana Rusiei bolșevice atunci când după dezmembrarea imperiului Austro-Ungar ,ungurii a pierdut teritorii in favoarea Cehoslovaciei, Serbiei si României ? A fost un război , învingătorii au decis. Nu poți sa trăiești rescriind istoria bătăliilor pierdute.
Si ajungem la Austria si veto-ul ei pe Schengen. Altă mitocănie din partea unui stat perdant cu ifose de bune maniere, care necesită o dezvoltare in alt editorial. Pe vremuri era mai important postul de ambasador la Viena decât Moscova sau Washington. E timpul unei schimbări de paradigmă ,le transmit bărbaților nației .Gata cu mitocăniile fara răspuns!