Ne spune Florin Câtu  că “Succesul s-ar fi văzut în buzunarul tuturor românilor. Măsurile luate au fost cele mai bune și au dus la această creștere economică.” Peste așteptări în anumite buzunare. Mai ales ale acelora care s-au ocupat de creșterea inflației.

Economia României a crescut peste așteptări. Pe inflație prognozată cinic. Din bășica numita PIB, umflata cu facturi record la energie si investiții in tăiat frunze la câini cu covrigi in coadă. Nu am depășit 50% din îndatorare. Uraaa! Ca sa dea bine la agențiile de rating.Ca să ne mai îndatorăm nițel.

Prin umflarea facturilor la energie si a costurilor tuturor produselor și serviciilor, în lanț, a crescut artificial PIB-ul și bașca, procentul de îndatorare a fost mai mic, în rapoarte, decât cel real. Dacă ne uităm serios la creșterea PIB-ului pe hârtie și la creșterea reală a inflației , peste 10% , vedem că inflația a crescut mai mult decât PIB-ul. Diferența este turnesol -ul pentru ticăloșie. Minciuni peste așteptări.

Soluția de avarie pentru potolirea inflației este creșterea  dobânzii de referință. Urmează creșterea ROBOR și următorul pas creșterea ratelor la case și alte împrumuturi bancare. Ultima estimare de rată de inflație de 8,6% în iunie 2022, după facturile de nesuportat la energie, preconizează o pandemie în sistemul bancar. După bâlbâielile cu plafonări și compensări, ne așteaptă o lungă vară fierbinte. Pentru că inflația va continua să crească. Oamenii nu își vor mai putea plăti ratele și ne întoarcem la boala din 2008 când băncile au trebuit să fie salvate. S-au gândit la asta „piromanii” inflației?  În niciun caz nu îi interesează ce urmează după ei. Știe cineva ce ne-am asumat și trebuie să respectăm ca să luăm banii din PNRR? În afară de fostul premier Catu și domnul Ghinea? România este „victima propriului succes” ne informează artizanul imploziei. Care a făcut investiții la greu. Sigur nu în toalete din vămile unde se stă la coadă câte 12 ore și nevoile se fac pentru fertilizarea solului. Ecologic și verde, sau după cum au fost consumate alimentele accesibile conform prețului. Prețurile la alimente de bază cresc. Ungurii iau măsuri în interesul cetățenilor lor, românii fac ședințe și comisii și se ceartă pentru că asta știu să facă cel mai bine. Ne-au promis că nu cresc taxele. Ne-am ales cu furt direct din buzunare. Minciuni peste așteptări.

Și ce face omul care privește la această brambureală? Omul care nu se prea pricepe la speculațiile bursiere și la investiții cu beneficii „peste așteptări”? Își pune speranțele în cei care le promit soluții, din opoziție. Cu puseuri de scandal într-o parte și-n alta pentru că asta se vinde bine pe media din România. Asta în timp ce puterea ne derutează cu tot felul de cârpeli cat să treacă iarna și criza epidemiologică. Uite certificatul, nu-i certificatul. Verde sau violet că e la modă schimbarea. Școlile se închid din cauza frigului, primăriile nu mai au bani de plătit utilități, în spitale bolnavi tremură sub pături oferite de ONG-uri. Consiliile de administrație ale instituțiilor și agenților economici controlați de stat sunt pline de pile și relații politice. USR vrea privatizări și liberalizări, AUR vrea controlul statului „reformat” cu resurse de cadre cu competențe incerte, PSD+ PNL se ceartă în timp ce își plasează oameni în funcții pentru care nu au competențe. Toți vor reforme și investiții ,dar cu cine și pentru cine, nu trebuie sa stim. Mestecăm ce ni se dă.

Nu știu, nu vreau și nu pot să facă nimic pentru noi, așa că ne mint „peste așteptări”. Prin metoda „Lover boy” in politică