y

Ne-am trezit in a doua zi de Crăciun cu încă o știre despre consecințele administrației „eficiente” din Romania. Un incendiu într-o pensiune de fițe, in care au murit 8 persoane. Pentru că legea si ordinea au fost aplicate cu dublă măsură.  Avem o administrație stufoasă si foarte costisitoare. Legi peste legi. Norme de aplicare cât să te ia durerea de cap. Pentru fraieri. Cine știe cum să se descurce pe căile care ocolesc aplicarea legii,  trage niște chiolhanuri cu oamenii legii si este exonerat de responsabilitățile pentru eventuale consecințe ale unor „lebede negre”. Cu cât sunt mai mulți „descurcăreți”, ei încep să se calce pe picioare si lupta dintre ei generează victime  colaterale. Cazurile Crevedia, Odorheiul Secuiesc si  Ferma Dacilor sunt doar începutul decopertării mizeriei. Instituțiile de ordine si control au calificare de spălători de interese murdare. Vor plăti doar niște acari. Șefii lor se vor găsi prin birourile puterii in 2025.

Vă imaginați ce s-ar întâmplă daca toate școlile ,spitalele, clădirile administrative , care NU AU AUTORIZATIE ISU s-ar închide ? Am avea o revoluție adevărată. Evident, de șeful ISU nu  s-ar apropia nimeni. Părinți si copii in stradă ,pacienți înghesuiți cate 2 intr-un pat. Cate 3 șefi intr-un birou. Șoferi de lux concediați. Secretare care se calcă pe lăbuțe la făcut cafele ,la coadă. Imposibil . Mai bine ne facem că nu vedem că legea nu este respectată. Pot să moară niște copii. Ghinion. Se face o comisie care să dea de lucru la tăietorii de frunze la câini. A venit iarna si frunze doar in serele caselor de protocol. O comisie care să ascundă mizeria sub preș. Plătim autorități ca sa fim umiliți. Așa cum plătim polițiști locali ca să asigure paza intereselor primarilor si nu avem polițiști  naționali in intersecții in momentele de vârf ale zilei. Când trec autoritățile din comiții si comitete nu se pune. Avem autorități gârlă ca să ne apere. Ele nu fac decât sa ii apere pe cei care au afaceri care încalcă legea de cei care oferă servicii de calitate si le mănâncă din cota de piață tot mai mică. Practic autoritățile pe care le plătim din taxele noastre lucrează in interesul acelora care ne umilesc.

Daca ai intr-un salon de cosmetică ai o crema deschisă  si au trecut mai multe zile decât scrie in prospect, după ce te calcă cel puțin trei instituții ale statului, trebuie sa vi cu bani de acasă. Pentru cele trei amenzi pentru aceiași greșeală. Pentru siguranța noastră instituțiile statului își rup cămașa de pe ei .Asta daca nu sunt unse drăgăstos cu o crema de mâini alunecoasă. Sau daca proprietarul afacerii nu este conectat la rețeaua națională de spălat interese private .

Ce ne aduce anul care vine ? Niște comiții si comitete muncitoare la decopertat niște inamici politici. Niște dosare si cătușe, că fac rating electoral. Fără finalizare ,așa cum suntem obișnuiți. Niște bani in plus la pensii si salarii cu care vom cumpăra mai puțin decât in anul care trece. Se vor mai defecta niște scanere in portul Constanța când vine marfa electorală.

Se vor mai prăbuși niște poduri cosmetizate de firmele de construcții de partid. Vom avea parte de prorociri apocaliptice si reforme utopice care să ne drogheze  până mergem sa punem ștampila la vot. Vom avea legea dezordinii aplicată cu indolența specifică licențiaților in  NIMICURI . Victimele colaterale vom fi noi. Ca așa-i in statul eșuat in ordinea implementată de indolenți.