Lumea este bombardată pe toate planurile de probleme fără soluții. Pentru că ipotezele sunt formulate pe baza unor axiome artificiale care sunt in contradicție cu legile fundamentale care definesc această lume. Legea selecției naturale este in profundă contradicție cu axioma drepturilor omului fără responsabilități. Principiile termodinamicii intră in conflict cu axiomele globalizării. 

Impasul in soluționarea conflictului din Ucraina este un exemplu relevant. Ucraina era înainte de conflict un stat profund corupt. Un teren total infertil pentru plantarea valorilor democratice. Scandalurile de corupție care apar tot mai des pe măsură ce fluxul de bani se diminuează si războiul intră in faza de uzură, confirmă că plantația de democrație este contaminată si costurile suportate de populația lumii au adus profit doar unui grup restrâns de investitori .Urmează reformularea ipotezei .Adică o altă problemă. Alte costuri.

In 7 octombrie un grup de teroriști Hamas a intrat in Israel. Au omorât cu cruzime femei, bărbați, copii si animale de companie si au luat ostateci. Pentru un scurt timp liderii lumii s-au declarat oripilați si preocupați. Conflictul din Orientul Mijlociu se inflamează si îngheață ciclic de zeci de ani . Ciclicitate care corespunde crizelor economice mondiale. Când armata israeliană a pornit acțiunea de anihilare a grupărilor teroriste și de eliberare a ostaticilor si s-a confruntat cu scuturile umane folosite laș de teroriști, lumea „democratică” s-a inflamat ca o gogoașă. Acea lume democratică care accepta in ONU o tară ca Iranul ,care are politica de stat distrugerea Israelului. Iranul care încalcă fără nici o jena drepturile femeilor pana la crimă  a fost invitat de SUA, Franța, Canada si Germania sa devina membru in comisia ONU pentru statutul femeilor. Franța excelează  in ipocrizie. In timp ce promovează libertatea de expresie ,este tara cu cel mai înalt grad de antisemitism din Europa. Germania, celălalt „gardian”  al democrației , inițiatorul si finanțatorul imigrației preponderent din tari musulmane se confruntă si ea cu o creștere a antisemitismului. Pentru ca nu-i așa procentul mare de credincioși musulmani contează la votul decisiv pentru supraviețuirea  puterii actuale la centrul UE. Ipocrizia „politicii corecte” este o sursă inepuizabilă de axiome care otrăvesc ipotezele problemelor. Si împiedică rezolvarea problemelor.

Problema drogurilor  in Romania suferă de aceleași axiome toxice. De 20 de ani ,paradoxal de când s-au înmulțit autoritățile statului si ONG-urile care luptă împotrivă drogurilor, s-au înăsprit legile si a crescut alocarea de bani rezolvării problemei…..fenomenul s-a amplificat. Să-i condamnam pe toți la pușcărie zice ipoteza eradicării. Avem 2 milioane de locuri in pușcării? Reformulați ipoteza înainte sa fie prea târziu.

Corupția este o mare problemă in Romania spun statisticile internaționale Ne situăm pe locul 3 in Europa după Ungaria si Bulgaria. Corupția in Romania este însă o componentă a strategiilor de rezolvare ale problemelor societății. Cum vor sa lupte PSD-PNL împotriva ei? Eliminând cash-ul. Ipoteza falsă că banii fizici alimentează cancerul corupției si nu incompetenta funcționarilor statului numiți politic  sau/si  contra unor sume de bani care mai apoi trebuie recuperate, acutizează problema in loc sa o rezolve. Si mai creează încă o problemă. Suspiciunile de atac la dreptul de proprietate radicalizează electoratul.   

Exemplele de ipoteze false si probleme nerezolvate sunt fără număr. Cauza? Ipocrizia liderilor lumii in formularea ipotezelor. Pentru că nu se dorește rezolvarea problemelor înainte de calculul profitului rezultat.