Toamna se numără bobocii, dar după cum arată Google maps si harta contraofensivelor politic corecte, se numără si „succesurile” curcilor la uitat in lemne. Sucombă inflația, cresc preturile, hai la scoală care scoală , uite pensia nu e pensia, uite drona nu e drona,  Totul pentru sustenabilitatea amatorismului si imposturii. Cu costuri pentru fraieri si profit pentru tupeiști.

Pe lângă știri despre polițiști puși pe căpătuieli prin metode mai puțin ortodoxe si câteva accidente rutiere care nu mai sunt din categoria breaking news, in weekend s-a desfășurat la mormântul lui Avram Iancu, concursul „Cine este mai patriot ?”

La Țebea Cațavencii si Pristandalele din politică s-au dat de ceasul morții să ne arate cât de mult ii interesează independenta națiunii eșuate din cauza celorlalți. Odată la 4 ani , când vin alegerile ii auzim cum răcnesc cuvinte de iubire de nație  într-o șușanea de bâlci. Intra-o mimare de luptă, cum nu mai vezi decât  in mahalale sordide ale orașelor  sud-americane . Noroc ca nu tine mult. Până pun mâna pe putere si bani in vreo alianță pentru liniștea nației. Cel mai tare mă amuză cum de la brâu in sus poarta costum popular dar in picioare in loc de opinci niște păpuci populari in magazinele cu preturi de 4 cifre. 

Începerea noului an școlar in contextul noii legi a Educației pentru sustenabilitatea eșecului educațional este marcată de aceleași tirade ale unor Cațavenci si Pristandale, cu studii  si „doftorate” incerte. Școlile nu prea au autorizații de funcționare ISU dar se studiază istoria comunismului si încep testări la consumul de droguri . Ce facem după ce depistam copiii. Ii trimitem in pușcării supraaglomerate cu polițiști plătiți prost? Mai vrem să cheltuim mai mulți bani (pe care nu ii avem) pe campanii de conștientizare împotriva consumului de droguri. Derulate de aceiași „specialiști” in tăiat frunze la câini.

Cațavencii si Pristandalele din Olimpul geopolitic si-au rupt hainele de pe ei de grija omenirii si democrației si la pomposul G20.Si la Inițiativa celor 3 Mări. Nici o decizie, dar îndemnuri la unitate. Care nu există dar dacă vorbim despre ea, poate se activează.  Au cheltuit bani mulți să se întâlnească ca să se oripileze că lumea nu mai merge încolonată unde vor ei. Si 2024 bate la ușă cum bat mascații la interlopi. Cu 24 ore înainte de reuniunea de la București a liderilor tarilor din Inițiativa celor 3 Mari , a erupt scandalul dronei  (presupusa rusească ) care NU a căzut ca mai apoi să cadă. Peste prestigiul armatei romane. Așa cum ursul dă iama in stâna cu miei. De la ucraineni citire. Noroc ca noi avem povestea Mioriței.  Când începe contraofensiva mieilor? Pastele e departe. Mai este mult până in mai când vor începe sacrificiile pe altarul zeului războiului sau al unei noi pandemii.  Care au nevoie de ofrande mai ales in bani.

Așa că încolonați , ai noștri bărbați cu studii la școala de partid s-au dus să lăcrămeze la Bruxelles . Au scos pragul de 9,4% la pensii. Si l-au înlocuit cu condiția de sustenabilitate. Si pierderea unor bani pentru spitale in „favoarea” unor împrumuturi de la BEI, știe Rafila de ce. Conceptul negociabil politic, de sustenabilitate , va costa Romania cum ii costă pe romani împrumuturile de la instituțiile non-bancare. 

Așa că acum, că a început contraofensiva formelor fără fond, pregătiți-vă de nota de plată. In 2025. Dacă până atunci nu omoară vreo drona, vreun virus sau Doamne ferește vreun OZN.