Legal sau moral nu prea interesează pe nimeni. Până nu moare cineva. Și nici atunci. Pentru că se face o anchetă care spală mizeria. Mai mică sau mai mare, comițiile înghit orice. Doar sunt politice !

Câteva mizilicuri.100 de persoane si-au luat permisul de conducere in… Congo. Nu cred că știu unde se află pe hartă. Dar au plătit ceva bani, la negru si au dreptul să conducă pe șoselele patriei. Si la o adică să mai omoare pe cineva. Acum „structurile de forță” au  destructurat rețeaua de la ambasadă. Dar ce sa vezi ,site-ul unde poți cumpăra permise cu 84$ încă funcționează. 

O învățătoare din Vâlcea care a jucat la păcănele fondul clasei s-a întors la catedră. Decizia înțeleaptă a magistraților. Un dealer de droguri preda desen la Buzău. Romania este educata pas cu pas.

Inspectorii DSP- sanepizii,  dedulciți in vremea Covid-ului la viață bună se înmulțesc in așteptarea viitoarei pandemii. Își aduc copiii lângă ei , prin concursuri „transparente” de (in)competente .La Iași ,unde mai aflăm că o judecătoare pensionată cu indemnizație specială si-a rotunjit venitul de 3300 de euro/luna cu ceva activități de cămătărie. Care culmea, in Romania nu e chiar ilegală. Să trecem la șmenuri serioase.

După ce la Crevedia, exploziile unor cisterne cu GPL au provocat pagube uriașe si 5 morți , într-o stație care trebuia sigilată, aflăm că in alte stații, cu autorizare parțială sau lipsă, noaptea oamenii își alimentează buteliile. Ilegal si periculos. Iresponsabilitate  cu o explicație evidentă. Sărăcia. Un produs vândut fără respectarea normelor, la negru, este mai ieftin. Oamenii săraci nu au alternative . Așa că își riscă viața. Traficanții câștigă bani ușor, iar statul pierde accize si impozite. Din categoria șmenuri internaționale . Am jucat fotbal cu un stat care nu există pentru România. Dar romanii iubesc acest sport si publicitarii organizațiilor profesionale știu cum sa facă bani mulți din asta. Cum s-a creat Kosovo in 2008 ? Pe principiul democratic al votului majorității etnice in rândul populației. Tot pe principiul democratic  al votului majorității  Rusia  alipeste Crimeea, cu populație majoritar rusească,  in 2014. Recunoașterea actelor este parțială. Pentru că este periculos sa deschizi cutia Pandorei in Spania, care se luptă cu separatiștii din Catalonia , in Romania sau  Slovacia presate de cerințele de autonomie finanțate de la Budapesta, în  Grecia sensibilă la Macedonia sau Republica Moldova cu problemele din Transnistria si Găgăuzia.

Nici Ucraina nu recunoaște Kosovo. Dar cand banii vorbesc, principiile tac. Unii cu ciuma alții cu muma.

Corupția ucide? Un sondaj de opinie publicat de Sky News si The Kyev Independent dezvăluie că 78% din ucraineni consideră că Zelensky „poartă o responsabilitate directă” pentru corupția din guvern. Vestea proastă este urmată de o veste bună. CE ridică interdicțiile de importuri de cereale ucrainene. Vestea proastă :Ungaria , Slovacia  si Polonia (unde urmează alegeri cruciale) anunță ca nu ridică restricțiile.  Președintele nostru nu si-a închiriat încă aeronava spre vreo sinecură in 2025, așa că Romania tace si se pregătește să înghită tot fluxul de cereale  ucrainene. Si alte produse care trec prin vămile noastre ca prin brânză. Bani făcuți ușor pentru finanțarea războiului pentru salvarea democratei ! Pe care președinta CE o iubește tare, mai ales că acum a intrat si ea in campanie electorală pentru vreo sinecură. Ridicarea MCV pentru Romania si Bulgaria face parte sigur din  strategia adoptată de Popularii Europeni cu spatele la zidul instabil al economiei emanate de ei. 

Si pentru că cineva trebuie să si producă greu banii adevărați, de cheltuit pe fițe, vine reforma fiscală si austeritatea de tip Ciolacu. Ca sa continue „țopăiala”.