p

Bit cu bit să ne unim. A fost luni ,3 august si mai sunt 12 luni până la alegerile Adevărului. Europarlamentarele. Pac la Războiul. Demisia șefului civil al serviciului biților interni. Nici șeful biților externi nu se simte mai bine. Ca așa-i in vria gloanțelor de cauciuc. De aproape pot sa rănească mortal. Muștele care se bagă in laptele proaspăt, cu preț virtual in scădere, după importurile de pe frontul democrației se pregătesc de vremuri grele. In procesele de divorț ,vorba lui Topârceanu : „lung prilej de vorbe si de ipoteze”.

Ce partid are probleme matrimoniale? PNL. Care cade in sondaje după ce a livrat la guvernare, in domenii cheie , experți de mare clasă cu doctorate in teoria nimicului . Care-i rabdă lui Klaus totul ,de când i-a fost dat. Politicieni adevărați , luptători pentru adevăr si stabilitate ,reziliență si ce o mai fi in vocabular pentru spălarea creierelor electoratului alfabetizat funcțional. Cu „succesurile” redactorului principal Deca ,mama iubitoare a educației romanești. Cu  liderul vizionar intr-ale siguranței naționale doctor Bode. Cu Escu de la energie  ,specialist in închis unități de producție la comanda. Cu Escu la Externe ,specialist in excursii personalizate pentru calatori in prag de pensionare.  Unii spun că Klaus, singur e de vina ca la ei (biții)  in living n-a fost zi senină. De un an încoace. „Că nu poate nimeni să-i mai intre-n voie. Și-a avut norocul de-a găsit pe „Goe. Ca Edi l-a refuzat. Si Klaus nu l-a iertat. Cine-i Goe? Subiect de bac in 2024.

„Alții spun că totuși nu-i de vină el,” Că din contra, Klaus e un șef model. Cine spune asta ? Trebuie sa înțelegi limbi străine ca sa pricepi bârfele de breaking news. Că am observat că știrile de la noi, preluate de pe agențiile internaționale de presă, sunt traduse cu o aplicație de biți matrafoxati. Unii spun ca noul PNL este cam ingrat, ca ar fi stat si acum tot nemăritat. Dacă din păcate nu s-ar fi găsit. Un neghiob ca Klaus. Cel care s-a sacrificat pentru salvarea PNL si l-a măritat cu PeSeDe-ul reinventat. Slava Președintelui salvator de dreapta in Romania. “Trei perechi de case? Știe Dumnezeu…Trei perechi de mofturi ! N-o spun numai eu.” Slava Topârceanu.

De săptămâna asta începe telenovela „Divorț in stil…romanesc”. Cu uciderea unor valori in care nimeni nu mai crede dar care merita folosite pe post de arme airsoft in joaca de-a războiul pentru forme fără de fond pe listele de partid. Mă sperie ce pot crea scenariștii cu soarele bătând-le in cap cu atâta încălzire globală. Nu mai avem nici actori de talia lui Mastroianni la nivel european, așa că pentru plaiurile dâmbovițene o sa ne mulțumim cu actori de scoală populara. La așa public așa actori. Prost nu este cine creste prețul biletelor la șușanea. Prost este cine plătește intrarea. Cine a văzut varianta originala „ Divorț in stil italian” nu mai pune botul. Așa că  ne întoarcem la eroii poeziei lui Topârceanu adaptate politichiei noastre:

„Toate astea însă n-au nici un temei. Că nu știe nimeni ce-a fost între ei.” Nimeni dintre cei care nu contează. Muștele ca mine .