De vreo 35 de ani de când a început pauperizarea clasei mijlocii în Occidentul dedulcit la un trai virtual bun ,cu tot mai multe drepturi pentru fracțiuni minoritare promovate de ONG -uri finanțate fără nici un control , foamea de bani naște telenovele cu scenarii tot mai proaste. Pentru cine înțelege economia reală și mecanismele ei.

Ce telenovele zăpăcesc lumea? Telenovele cu războiul Binelui împotriva Răului. Definițiile nu contează. Istoria de mii de ani ne învață că dicționarele sunt documente redactate de deținătorii adevărului relativ al momentului. Adică de cei care dețin capitalul de redactare al manuscrisului. Cu cat mai analfabeți funcțional sunt cei care citesc dicționarul cu atât mai ieftină producția telenovelei motivaționale. Cu cât nevoile primare ale omului prevalează asupra nevoilor de emancipare ,cu atât mai ieftină înregimentarea prin sesiuni de “dezvoltare personală” in direcția dorită de finanțatorii înregimentării. Prin telenovele de tip seriale cu sezoane funcție de evoluția “pieței”.

Prima telenovelă care ne tine cu sufletul la gură este cea cu încălzirea globală. Grete Sufragete, cu școala făcută pe repede înainte, trag la răspundere liderii lumii pentru iresponsabilitatea cu care ucid planeta. Tineri activiști, susținuți de ONG-uri cu finanțatori obscuri si cu absențe nemotivate la lecțiile de istorie, geografie sau astronomie , acolo unde se mai predau aceste materii, distrug opere de artă ca să ne bage in cap că pentru a salva Pământul si generațiile viitoare trebuie să ne întoarcem in peșteri ,să renunțăm la mâncare gătită si la igiena personală. Să închidem fermele si să mâncam carne printată in 3D . Finanțatori: Producătorii de panouri solare ,baterii pentru mașini electrice si inventatorii structurii piramidale a certificatelor verzi. Întrebare: De ce nu se dezbracă nimeni pentru rezolvarea problemei gunoiului? Pentru că șobolanii ,ciorile si ursii trebuie protejați ?Sau pentru ca profitul este prea mic.

A doua telenovelă de „succesuri”  este cea cu pandemiile. Virusuri ucigașe care mișună ca extratereștrii (următoarea telenovela in lucru). Țânțari care împrăștie moartea. Maimuțe care răspândesc bube. Lilieci care ne otrăvesc.  Finanțatori: Industria farmaceutică. Întrebare ? De ce nu se găsește un tratament pentru diabet  daca avem cercetători atât de performanți? Pentru ca ar dispărea profiturile unor producători ? De ce să mai finanțăm un mamut ca OMS care toacă bani ca să instaureze frica de moarte?

A treia telenovelă ,acum la primul sezon, cea cu salvarea democrației. Multe arme care sa potolească „inflația”. Trebuie sa FACEM TOTUL, cu ORICE PRET, ca să salvăm lumea de barbarii de la est. Care nu înțeleg ca trebuie sa stea in banca lor. Pentru că nu înțeleg drepturile omului. Lumea este organizată in dulăi si caței. Cățeii au crescut dar dulăii îmbătrâniți in lupta pentru putere, se încăpățânează să se bată pentru rolurile de masculi Alfa in următorul sezon. Daca vor mai fii bani. După ce am distrus economia salvând planeta de flatulentele vacilor si poluarea produsă de mișcarea capitalului uman si material. Finanțatori: Jucatorii pe piața resurselor naturale si cei din industria de armament. Întrebare: Daca democrația are in centru omul, de ce nu se găsesc soluții diplomatice pentru ca să se oprească uciderile ? Pentru că interesul poartă fesul? Ce rost mai are un mamut ca ONU care toaca bani fără să facă nimic pentru „unitatea” națiunilor.Cum se poate ca aceste telenovele să aibă succes? Pentru că educația