Cu o lună mai târziu decât era programat, chiar de ziua Marelui Conducător, se schimbă garda la Palat. La  Palatul „Victoria” .Unde marionetele mânuite democratic de EL performează periodic cate un spectacol de bâlci pentru liniștea, stabilitatea si educația nației.  Absolut si fabulos  !

Marți, Marele Conducător ne-a anunțat triumfalist că modelul nou, început odată cu monstruoasa coaliție dintre hulitul PeSeDe (definit de EL așa) si PNL (partidul istoric care l-a adoptat , l-a urcat in fruntea tarii pentru ca mai apoi să se lase operat „estetic” pana la pierderea identității tot de EL) a fost si este un model de succes. EL ne-a anunțat că sub conducerea premierului LUI,  generalul Nicolae Ciuca ,Romania a trecut cu BINE (?) peste mai multe crize: energie, inflație. Si am avut o mare creștere economică. Din „investițiile” in creșterea facturilor la energie si o inflație galopantă la produsele alimentare de bază? „Romanilor li s-a promis stabilitate si au primit stabilitate” zice Marele Conducător. Stabilitate la prețul alimentelor, medicamentelor, a întreținerii? Stabilitate in educația copiilor si structura anului școlar? Stabilitate in rata dobânzilor? Stabilitate in sistemul fiscal ? Stabilitate prin legiferare in sistem de OG-uri schimbate precum lenjeria intima? Si culmea tupeului este că EL ne promite continuarea acestei stabilități prin „munca serioasa si eficientă” a noului LUI guvern. Cu liderul PeSeDe la butoanele stabilității. Si cu generalul ascultător înșurubat la șefia Senatului pe post de al doilea om in stat. Nu se știe niciodată daca EL își ia o vacanta mai lunga si tara are nevoie de….stabilitate. Stabilitate in ipocrizie, incompetenta, forme fără fond si machiaje de actori de bâlci.

Să ne stabilizăm emoțional analizând componența guvernului stabil propus de noul Prim Regizor de marionete, Marcel Ciolacu, preocupat de economie si reforme. Cum sa fie stabilele reformele ? Cum sa fie stabilitate in economie când titratul Ciolacu ne amenință de ceva vreme cu impozitul progresiv din grija pentru vulnerabilii nației? Pe scurt vorba lui Caragiale : „Ori să se revizuiască ,primesc! Dar sa nu se schimbe nimica; ori sa nu se revizuiască, primesc dar atunci să se schimbe pe ici pe colo, si anume in punctele esențiale” . Curat stabilitate. Asta ne așteaptă in sezonul 2 al monstruoasei coaliții. Stabilitate si unitate in declarații formale. Atacuri pe sub masa, informații murdare pe surse si haos pe fond. Fără soluții de salvare. Stabilitatea si continuitatea vor fi garantate de managerul de „succesuri” Sorin Grindeanu specialist in drumuri pe hârtie si contracte pe bani mulți alocați pentru liniștea in sondaje a partidului pe care visează sa îl conducă când va veni vremea lui. Alt manager de „succesuri” pentru stabilitatea noastră este Marius Budai ,specialist in exploatarea lacrimilor seniorilor si executat plecăciuni către conduri externi. Nu scăpam nici de expertul in împărțirea banilor pentru stabilitatea coaliției, Caciu. O sa se ocupe de acum încolo de banii ipotetici de la UE. Si cireașa de pe tort specialista in educație eșuată intr-un port nefuncțional, Ligia Deca, artizanul celui mai mic buget din educație in Romania . Ca să nu sucombăm de atâta stabilitate suntem „fericiți” cu experta in comunicare Turcan la Cultură si pe principiul din lac in puț ne alegem cu tata robotului Ion , genialul Burduja la gestionarea politicilor energetice pentru viitoarele creșteri economice după eliminarea plafonărilor. Așa fiu așa tată. Ca să scăpam de doctorul Bode plătim costul cu dobândă. Ne alegem cu Predoiu, managerul strălucitelor coduri ale justitiei la MAI si rezerva feminina Gorghiu la Justiție. O singura veste bună. Am scăpat de Aurescu si vine la Externe Luminița Odobescu un diplomat de carieră care poate spăla mult din obrazul României daca va fi lăsată.  Sa fim pregătiți cu mana pe buzunare. Începe bâlciul . Nu va calcați in picioare la ieșirea de la spectacol. Dacă scena se aprinde. Nu aveți unde fugi!