a

In concediu oamenii nu se mai uită la știrile din politică. Așa că tocmai acum se vor lua acele decizii care ne vor arde la toamnă când ne vom întoarce din vacanta. Legea pensiilor si creșterea taxelor. Politicienii știu și se pregătesc să facă nefăcutele, fiecare pe unde il duce goana după voturi. Așa că vă voi tine eu un jurnal in următoarele 8 săptămâni.

Ciolacu vrea trupe germane permanente in RO că cele americane nu sunt sigure pentru liniștea lui. Noul Prim Ministru ne arată că se pricepe la apărare si geopolitică in aceiași măsură in care predecesorul său ,militar de carieră, se pricepea la economie. 

Johannis a promulgat Legile Educației într-un cadru ce ne amintește de Ceaușescu. Festivism de mucava. Cu niște marionete în spate, chiar de 4 iulie. Ca să ne transmită mesajul :Ciocu mic, am legitimitate pentru mizeria pe care am livrat-o. Am introdus progresismul in educație. După mine potopul.

Avem o gaură in buget. Deja un deficit de 2%. Gaura se lărgește in timp ce executivul se lupta cu C.E.  pentru ipoteticii bani din PNNR. Fără de care spun liderii politici că ne vom îneca. Ne înecăm si fără  consultanța scumpă de la Banca Mondială. Care înțelege economia românească cum Ciolacu înțelege geopolitica. Trebuie mai multi bani la buget. Așa că in loc să reducă contopistii si să plătească corect experți validați prin studii si competențe, se gândesc cum să mai mulgă vaca care încă mai dă lapte deși nu o hrănește nimeni. 

După ce de luni de zile presa a scris despre dezastrul din centrele de îngrijire,  puroiul a explodat in fața politicienilor. In momentul in care legal a început finanțarea de la autoritățile locale pentru cazurile sociale, hop s-a activat si mafia. Ca la finanțările pentru refugiați. Legile sunt așa de prost făcute încât este nevoie luni de investigație ca sa faci dosare beton pentru încarcerarea mafioților. Cătălin Predoiu, ministrul actual al Internelor admite senin ca pentru a salva bătrânii trebuie sa strângem probe. Daca unii mor ,nu ne spune cine-i responsabil. Trăiască birocrația care lărgește gaura din buget. Mai facem o comisie pana se sparge altă bubă si uităm. 

 Căutători de adrenalină si 200 de rable din Germania si Austria au plecat pe drumuri închise din România. Când au dat de greu au apelat la Salvamont. 400 de Euro taxa de participare. Plătita la sursă. Acolo unde băieți deștepți fac profit din încălcarea legii la noi. Plata la Salvamont? Alta întrebare! Cum se poate? Pentru că la noi autoritățile se uită in altă parte daca au la ce. Firme străine  aduc ATV -uri pe trailer si le dau drumul pe pășuni montane si prin păduri . Oamenii fac plângeri care zac in sertare. Cât buba nu produce multe victime, mucles.

Nucleară de 4 iulie. Rusii si ucrainenii se acuză reciproc de posibilitatea dinamitării centralei nucleare de la Zaporoje. Iar am vorbit de distribuția de pastile de iod. Panică si multe vorbe. Ca după Nord Stream 2. Serialul intra in sezonul 3 după Vilnius săptămâna asta . Comiții si comitete pentru a temporiza explozia de puroi. Prea mult timp nu au liderii lumii la dispoziție. Economia lumii este in colaps si serialele nu țin de foame.

O știre cu bătaie lungă. Argentina a plătit datoria la FMI in yuani. In timp ce aurul revine in trend. Oare de ce? Pentru ca hârtiile care circulă in piață pe post de bani au nevoie de acoperire? Aflăm in lunile care vin. Pentru că economia reala are rol de turnesol.

Romania va antrena piloți ucraineni pe F16. In Marea Britanie nu se mai poate. S-a supărat furnizorul. Așa de tare încât ministrul apărării din UK nu mai este susținut de partenerul strategic la conducerea NATO. La noi care va sa fie pierderea? 

Poate pierderea de sporuri pentru hemoroizi pentru iluminații din birourile sufocate de dosare cu șină. Eterna si fascinanta RO.