21.01.2023

Știrea 1. „UBB anunță că Adrian Ivan, conducătorul de doctorat al lui Lucian Bode și rectorul Academiei SRI, are interzis la condus doctorate timp de doi ani, după verdictul de plagiat pe care l-a primit liderul PNL” .Adică 2 ani si crima se șterge. Baga capul la cutie si plebea uita ca ai fost  un promovator de hoți. Maine când se uita te cocoți intr-un scaun mai mare. Pentru ca ști multe si cineva se teme de tine si te ridică.  Câți învârtiți dintr- ăștia nu populează fotoliile puterii și noi ii plătim de prosti ce suntem. Peștii de prostituate sunt mai periculoși decât marfa pe care o manipulează.

Știrea 2. Franța prin Macron anunță ca  vrea sa aloce cu 30% mai mulți bani pentru înarmare. Vrea sa devina o putere nucleara de frica Rusiei . Care  trebuie sa treacă pe la Viena si Berlin înainte de a ajunge la Paris. Sau Berlinul nu si-a uitat amicii . Si atunci toate alianțele post 1945 sunt praf in ochii analfabeților funcționali. Cine a mai studiat istorie mai știe de vreun război câștigat independent de Franța după Revoluția Franceza in care  si-a aruncat la gunoi sfinții. De ce tancuri in loc de educație si locuri de munca  in sectoare economice care creează emancipare? Pentru ca profitabilitatea domeniilor fac diferența in deciziile liderilor marioneta care arunca lumea in haos.

Stirea3. „Corruption, cash and confessions: Who are the key suspects in the Qatargate scandal ?” (france24.com) Scandalul corupției in Parlamentul European ia amploare. „Nasul” spăgilor ,italian de origine da informații ca sa scape ,eventual un an cu închisoare la domiciliu dând informații despre cei pe care i-a coordonat in spaga. De noaptea mintii. Fur in grup ca șef. Dau informații care sa ii incrimineze pe cei cu care am furat si scap.Cam ce s-a întâmplat la noi pe vremea lui Kovesi .

Știrea 4.Davos: “Vice-premier Liu He appeared on the main stage at Davos to assure foreign investors that after three years of Covid disruption, it was open for business. “We have to abandon the cold war mentality,” he said. “We must open up wider and make it work better.” In traducere mioritica : hai sa reîncepem dependenta voastră de noi care nu ne creștem cheltuielile de producție cu prostiile voastre Green, hai sa mai scoatem niște bani de la voi ca in 10 ani sa va punem ocupa economic așa cum facem de multa vreme in toata lumea. Hai sa mai câștigam ceva timp noi . Ca sa va ocupam fără prea multe arme sofisticate. Noi suntem soluția pentru săracii pe care ii creați in tarile voastre. 

Știrea 5. O intrare în incapacitate de plată a SUA ar provoca „o criză financiară globală”, avertizează Janet Yellen, secretarul american al trezoreriei .Plafonul de îndatorare al SUA  a fost atins.  SUA anunță ajutoare pentru Ucraina dar arunca populația americana in datorii si impas economic . Da, Rusia este un stat agresor. Pe care dupa aproape un an  de război sub acoperire, inteligenții decidenți ai lumii democrate nu reușesc sa îl cumințească. Pentru ca este puternic? Nu. Pentru ca decidenții occidentali sunt niște impotenți intelectual sau sunt prea conectați la robinetul de bani  in portofelele personale ?