20.01.2023

Știrea 1. Eduard Novak spune că părinții trebuie să plătească când își dau copiii la un sport, la început. „Cum îl dai la matematică și îi plătești câteva ore în plus”  ( Libertatea.ro) Educația fizică este o disciplina obligatorie in programa școlară. Rolul profesorului de specialitate este de a identifica aptitudini ale elevului si de îndrumare spre cluburile sportive unde poate evolua. Cluburile sportive trebuie finanțate de stat. Matematica este examen de admitere la liceu. Educația fizica ,nu. Atât despre un ministru care nu înțelege, nu vrea sa rezolve probleme sociale si are o agenda disjuncta de procesele pe care ar trebui sa le optimizeze cu buna credință.

Știrea 2. “România, alături de alte șase state UE, vrea să blocheze interdicția transportului de animale vii” Animalele vii sunt chinuite in timpul transportului. Ce le pasa? De ce nu sunt sacrificate in România? Sub atenta supraveghere a importatorului. Pentru ca sunt bani si interese economice in joc ? S-ar crea niște locuri de munca si taxe si impozite naționale. De ce nu se vrea? Pentru ca taxele si impozitele nu sunt banii negri  pentru buzunare prea mari.

Știrea 3. “Coincidențe suspecte în dosarul Dan Hosu, soțul fostei șefe DIICOT. Cum a pus umărul ministrul Predoiu, care a anunțat că Hosu ar fi fost achitat, pentru ca soția fostului liberal Domniței să ajungă în completul de judecată “  (g4media.ro) . Ca sa vezi ce inventiv este Predoiu si panglicarii din dosul lui. Când îmi aduc aminte de Adomnitiei , îmi aduc aminte de bâlbele unui inept intr-ale limbii romane care a fost cocoțat de liberalul Fenechiu din Ieși  in scaunul educației naționale. Finanțator serios al PNL .Money talks in PNL -Iași.

Știrea 4. Casele din UE trebuie sa fie „green” pana in 2040. Cică asta ne pregătesc îmbuibații de la Davos, consumatori de servicii de escorte. Cu costurile de rigoare pe spinarea proprietarilor. Fără emisii poluante. Sa  distrugem clădirile de patrimoniu ale Europei ca să le facem verzi, Sa construim o lume prietenoasa cu planeta . După capul fără neuroni ai promotorilor politicii corecte finantati de niște cinici jucatori la alba neagra . La Davos numai inepții ejaculate de milionarii planetei. Prea îmbuibați pentru ca neuronii lor sa fie activi.  

Știrea 5. “Elveția, Luxemburg și Germania sunt „paradisuri” salariale pentru profesori, conform unui raport publicat în acest sens de Comisia Europeană, transmite publicația elenă Reporter, citată de Rador. La polul opus, pe baza datelor referitoare la salariile de bază anuale pentru cadrele didactice cu normă întreagă, Bulgaria, Letonia, Ungaria, Polonia și România sunt țările care își plătesc cel mai puțin profesorii. Salariile anuale în țările de mai sus se ridică la mai puțin de 10.000 de euro.” (g4media.ro)  Si ne mai miram ca Romania este „educata”. Cu o alocare din PIB mizerabila ,aclamata de specialistul in nave in deriva ,Mamzel Deca.

PS. Din cauza genocidului din educație, in loc sa predic in pustiu la tv, ma apuc de săpături in listele specialiștilor in educație. In următoarele luni. Încep cu conducătorii de doctorate din anii 2000 când a început dezastrul. Prostituatele sunt mai puțin vinovate decât peștii care le exploatează.