Înainte de alegerile din decembrie, toți politicienii ne-au drogat cu promisiuni ca miliarde de euro vor inunda Romania in PNRR. Planul National de Redresare si Reziliență .Care Redresare se vede acum ca o succesiune de Ratări intr-un “Răzbel” al Reziliențelor intereselor de partid . Auzi-i ca îl cheamă Tatăl Națiunii pe intelectualul  responsabil cu PNRR la Cotroceni.Ca sa mai îndulcească imaginea rateurilor. Ca „răzbelul” nu are nici un interes sa-l potolească .Învrăjbește si stăpânește este rețeta puterii.

La poarta de intrare a banilor virtuali sta acest  domn Ghinea. Care a fost 17 ani editorialist la Dilema Veche. Ziar de intelectuali. Îl citeam cu plăcere pana nu am început sa deslușesc  cum au făcut bani unii dintre fondatorii luptei pentru virtuala emancipare  intelectuala a nației .

 Ghinea se ocupa pe vremuri  cu dezbateri intelectuale si mai târziu cu anticorupția. Subiecte serioase ,mai ales ca UE are grija de noi cu bățul MCV-ului de când ne-a primit in Casa  Europei si ne-a pus sa ne descălțăm de opinci la intrare. Intelectualii nației de felul lui Ghinea au grija sa nu murdărim  covoarele Aubusson ale intelectualilor emancipați ai UE cu gumarii noștri, buni de folosit in casele cu buda in fundul curții pentru care nu exista fonduri in PNRR pentru racordare la gazele românești din Marea Neagra. Ghinea a ajuns la gestionat bani europeni dintr-un think tank . Adică o mașinărie de „război” in care muniția sunt ideile. Toate bune si frumoase daca este clar cine sunt combatanții. Cine finanțează fabricarea muniției si ce interese are? Cică responsabilizarea României ca membru UE prin Centrul Roman pentru Politici Europene. Daca politicile europene promovate acolo au fost  așa de eficiente cum sunt cele aplicate de UE in pandemia din 2020-2021 ,bâlbâieli si  politici protecționiste, lipsite de coerenta, atunci sa nu va așteptați ca intelectualul Ghinea sa aducă bani pentru Redresare. O sa ne expună, in mediul virtual,  dileme vechi despre corupție si vinovați.

Daca Greta Sufrageta tot vrea sa ne trimită in peșteri ca sa salvam planeta de ce sa ne mai învățam cu binele occidental, daca asta o sa dispară Pentru binele planetei. O colega de-a „dilemistului” Ghinea , „roata motrice „ a lui Ciolos , intelectuala Oana, ne lămurește cum putem scăpa de pandemie. Reîntorcând-ne la formele tribale in care nu exista proprietate privata. Nu m-am lămurit daca in accepția intelectualei, in modelul tribal salvator, monogamia este o virtute sau un păcat. Poate aflam pana la următoarea descălecare a lui Cioloș.

 Caracterul si intelectualul n-au prea coabitat la noi pentru interesul național .De la 48 încoace. Concurenta  prea mare, după 90, pe ugere puține. Marii intelectuali ai nației n-au prea înțeles cum este cu P/L -urile . Dar nu mă lămuresc cum a sărit  intelectualul Ghinea de la dezbateri la coordonat bani mulți. Cam știu ,dar trebuie sa îmi consult avocații înainte sa va explic pe larg. Mare cunoscător al circulației banilor europeni Ghinea asta. Mai tare ca finanțistul Catu.  După cate nominalizări a avut ori de cate ori Iluminatul Ciolos a fost însărcinat cu plimbatul luminii ,prin acest colt de lume văduvit de beneficiile statului de „drepți „ european  ,trebuie sa aibă rădăcini seriose in ghiveciul cu compost european .Aflam ca CE nu ne da bani pentru ce avem nevoie. Irigații sau conectarea locuințelor la gaze. Nu este clar daca din cauza ca nu știm sa cerem frumos sau pentru ca nevoile noastre deranjează interesele iluminaților din CE. Ultima confruntare intre Catu si Ghinea ne pregătește pentru ping pong-ul cu castane fierbinți la meciurile electorale din 2024.

Dan Barna este in faza de vreau si eu sa fiu șef de partid si ne traduce  “rateurile ”  prin “consultări”. Bani nu o sa vedem dar de Ghinea nu scăpăm si o sa mai ratam. Decontează PNL si Catu.