Mă enervează, chiar daca sunt in Săptămâna Luminata, sau mai ales din acest motiv, toate neologismele , cu care atunci când intru in contact, mă fac sa mă simt ca pe atunci când eram învățăcel intra-ale sistemului bancar ,democratic de drepți. De la integratori in sănătate ,unde banii colcăie, la integratorii de orice. Oriunde mai apare vreun robinet cu cocoșei, pas cu pas, integratorii ne ajuta sa scăpam de ei. Integratorii sunt specialiști in a subtiliza cocoșeii si a -i înlocui cu criptomonede. Si au o armura in care “libertatea presei” se îndoaie precum libidoul unui cărturar la intersectarea cu o “influencera” botoxata politic corect

Totul a început subtil cu “training uri motivaționale”. Tu ești mic, eu te fac tare! O afacere la fel de profitabila precum rețetele miraculoase de slăbit după ce ai fost sedus de reclamele de mâncat cartofi virtual prăjiți in uleiurile palmierilor pentru care ONG-urile lupta. Cartofi buni de consumat împreună cu un energizant “bio”  la revoltele spontane împotriva celor care au încercat sa te seducă cu mămăliga fripta. USR+ este specialist in aceste droguri ale noilor forme de comunicare. Dacă m-au sedus pe mine ,o baba cu veleități de gândire critica, si zece la bacul pe bune, îmi dau seama de impactul la generația bacului fără camere video. Când intri într-o tabără de training-dedicată dezvoltării capacitaților de munca ale indivizilor programați pentru supraviețuire individuala, cu orice preț- dacă ești o persoana cu un minimum respect de sine si conștiința valorii tale de piață concurențială-ai sentimentul ca intri intri-un malaxor in care circumvoluțiunile tale devin mijloace de producție. Există câteva șanțuri pe care trainerul-integrator le adâncește punctând de fiecare data, in stilul importat de peste ocean, cu taxe ascunse de tip transfer price, ca ești un milionar care a uitat pin-ul cărții de credit. De prea mulți bași cu care ai fost drogat la ultima „clubareală”. Restul circumvoluțiunilor(care de obicei țin de micile tale plăceri, de visele tale mărunte ,dar minunate pentru ca iți aparțin) este minuțios acoperit de marcaje de tip operații stradale in care un $ fosforescent este plantat la fiecare pas, ca sa te scufunde in groapa programata. Trebuie sa razi de cine spune grupul din care faci parte, trebuie sa te comporți așa cum o fac membrii turmei, trebuie sa încetezi sa gândești individual si sa te îndoiești de ce ai învățat acasă. Democrația lumii noi înseamnă credința nestrămutată in valorile construite de majoritate. Cine nu este cu noi este împotriva noastră De la început când iți scrii CV-ul pentru un loc de munca care sa iți finanțeze cheltuielile pe care ești “treinat” sa ti le dorești, iar mai apoi in fata aceluia care încearcă sa-ti scormonească gândurile, ești învățat sa faci si sa spui ceea ce bănuiești ca se așteaptă de la tine. De ce slujbele de “motivator” sunt atât de bine plătite? Pentru ca cei care vând aduc profitul. Vânzătorii de iluzii ,mai ales politice, câștigă cel mai bine. Ei vând un produs pe care majoritatea îl avem in buzunar. Sunt integratori de emoții si vulnerabilități. Când ne trezim după ce ne-au păcălit este prea târziu. Am semnat deja pactul cu cei care ne-au arestat spiritul. Dumnezeu este dincolo de gratii. Noi am ales, ei au cules. Tinerii care treceau pe trotinete electrice in timp ce se citea Sfântă Evanghelie ,bucuroși ca au câștigat o noapte libertatea de mișcare, sunt marfa ideala pentru integratorii sociali.

Pastele a trecut. Ce a rămas din lumina Lui ? Mai multa iubire? Mai multa înțelepciune? Sau doar pustiul din sala de spectacol după ce s-au stins luminile de pe scena.