Siguranța afișată de PSD prin publicarea listei cabinetului din umbra este expresia abandonului luptei pentru putere. Ce ne propune partidul care are, fără sa facă mare lucru, șanse sa câștige 30% la vot ? Ajutat de Președinte, care se încăpățânează sa folosească sporitoarea  PE-SE-DE pentru a alunga roiul de nemulțumiri fata de guvernarea dezastroasă a Guvernului LUI in sănătate, educație, economie, justiție si dezvoltare, PSD se pare ca este arma născocită la Cotroceni împotriva asaltului viitorilor non parteneri la guvernare ,USR platforma si PLUS, „vârful”  de lance impus de democrația online. PNL vrea cârma fără amestecul altora. Doar sprijin ca sa facă ce vrea EL. S-a gândit o strategie de asigurare de  fotolii fără „apropiere sociala” pentru cei care tac si executa ordinele de la vârful piramidei. La scara mica cam ce a făcut „establishment”-ul in America. Globalizarea funcționează pe principiul vaselor comunicante.

In timp ce USR-PLUS îl propune premier pe Ciolos, care prin vot direct s-ar putea alege la limita președinte de scara de bloc, PSD vrea sa ne salveze de sărăcie cu no name-ul Grindeanu, ascuns după scatoalca după ceafa încasată de la rechinul Dragnea pensionat la gradina zoologica a mamiferelor corupte, in postul plătit regeste la ANCOM. PNL insista virtual cu eternul specialist in guvernare Orban.

Din acest joc, citind istorie, din cârti si nu  informații cenzurate de motoarele de căutare ,înțeleg ca ne așteaptă un domn străin, la fel ca acum 100 de ani. Pentru ca in aceasta perioada scurta nu am învățat sa fim uniți. Pentru ca toleram meschinăria si ploconelile. Pentru ca „achiesam” la gâlceava si chilota reala in loc sa fim preocupați de viitor si cei care ni-l decid, ne tăiem singuri craca de sub picioare.

Daca aveți răbdare sa ascultați ce ne spune Siegfried Mureșan si Manfred Verner înțelegeți ce ni se pregătește de jucătorii mari de la masa cu bucate. Doi exponenți remarcabili ai grupului perdanților unui vot pe competente si susținere populara. Primul, romanul de export si-a asigurat permanenta la masa bucatelor întâi cu PMP-ul construit pentru Udrea ,mai apoi cu o subtila negociere cu partidul pastorului națiunii. Celălalt , a pierdut in favoarea Ursulei, maestra ridicării pe înalte culmi de înzestrare si progres ale amaratei germane .Când nu poți ocupa fotoliul principal, daca ești pe lista scurta ti se găsește întotdeauna un loc de tranzit. Iar îmi aduc aminte de Grindeanu si musaiul înșurubării lui unde se iau decizii financiare de interes global. Măcar ca sperietoare.

In vremea asta,  Orban Ludovic este ocupat cu raspândacii si tarabagii, așa ca nu citește decât ce i se pune sub nas de specialiștii in comunicare care i-au fost impuși de regizori. Nu are rost sa se obosească. Iese El la conferința de presa sa arate cine-i șeful cu mesajul de la centru.

Ca sa fie clar ce rol joaca PE-SE-De -ul in toata vâltoarea asta a  respectării statului de drept care ne obliga la alegeri in aceasta pandemie, când infectările se aliniază campaniei electorale, este suficient sa vedem cine vrea opoziția sa se ocupe de apărare. Filozoful Fifor. Specialist in sofisme in contracte de apărare. Si specialistul Oprea in petrol si gaze la finanțe ,cu niște schelete de spălat bani in cv, când criza economica bate la ușa .Si specialistul Budai lăsat  moștenire de Olguța după ce a pregătit dinamitarea bugetului cu minunata lege a pensiilor, finanțată cu praful de pe toba populista.

Ce îmi este clar, este ca puterea momentului vrea sa folosească PE-Se-De ul ca arma împotriva USR. De unde sa aleg? Pe cine? Soluția este sa nu aibă nimeni majoritatea. Sa ii las sa se încaiere. Nenorocirea este ca tot noi o sa plătim oalele sparte in încăierare. Nu-s luminata încă privind soluții alternative . Mai citesc niște cărți ,poate mă luminez.Ca lumina de pe net e virtuală, inutilă si rece. Drumul spre lumina si libertate trece doar prin cărți.