„Lasă-i sa urască atâta vreme cat se tem.”

Cum se aplica in vremurile noastre „democratice”? Când dreptul la vot este universal in democrațiile occidentale, spre deosebire de vremea lui Caligula când dreptul la vot era mai restrictiv.

La o analiza atenta observam ca puterea este tot mai vulnerabila, in urma accesului la putere prin majoritate simpla. Aceasta are nevoie de debușeuri pentru a elibera frustrarea acelora care sunt conduși de cei contra cărora au votat. Si sunt mulți, aproape de 50% Cei care urăsc tot ceea ce li se impune de cei care au fost votați de cealaltă jumate într-o societate tot mai polarizata . Intre cei care vor  si cei care nu vor sa se subordoneze legilor votate. Ca sa nu se unească in răsturnarea puterii ,trebuie dispersați prin instaurarea fricii. De preferință generatorul de frica trebuie sa fie plasat in afara responsabilităților decidenților politici ai momentului. Ei trebuie sa fie salvatorii nemulțumiților in fata inamicului care generează frica.

Pai ce avem noi acum ? 3 centre de generare al fricii.

 Frica de îmbolnăvire .Se îmbolnăvesc nurcile in Danemarca si trebuie ucise, s-au îmbolnăvit vacile si au fost eutanasiate. S-au îmbolnăvit castraveții si au trebuit aruncați la gunoi. S-au îmbolnăvit pasările si porcii  si a trebuit sa fie luate cu forța din gospodarii .A venit vremea sa se îmbolnăvească si oamenii pentru ca frica sa fie generalizată. A fost sida, ebola, denghe. Cum si oamenii sunt animale epidemiile generatoare nu ii ocolesc. Frica de moarte este cea mai manipulabila.

Frica de atacuri teroriste. In 2001 au căzut turnurile din New York. Aeroporturile au introdus spatiile de verificare. În care scanerele iți pozează interiorul corpului. Protejarea datelor personale este importanta dar protejarea de terorism permite legiuitorului drepturi asupra corpului tău. Pe buna dreptate daca vrei sa călătorești in siguranță fata de nebuni extremiști iți arați camerelor de luat vederi corpul ca la doctor. Dar nebunii extremiști ne-au invadat habitatul la decizia propovăduitorilor de drepturi fără responsabilități. Imigranții au fost impuși Europei de politicienii care iresponsabil au vrut sa impună multiculturalismul așa cum Ceaușescu a vrut creșterea artificiala a natalității tratând femeile ca pe niște animale bune de înmulțire. Europa îmbătrânește așa ca aducem sânge proaspăt , de import ca sa populam spațiul si sa susținem fondurile de pensii care stau sa crape. Si ne-am ales cu tineri care in loc sa muncească vin antrenați sa împrăștie frică si moarte. Cei care intra ilegal in UE sau SUA au paradoxal mai multe drepturi decât cei care prin taxe le plătesc glonțul cu care sunt uciși mai târziu. Bisericile si sinagogile au ajuns câmpuri de masacre si umilințe. Sacrificii pe altarul instaurării fricii.

Frica de ostracizare. Am o afaceredin care îmi hrănesc familia sau un loc de munca care are politici corecte stricte. Nu am voie sa spun ceea ce gândesc daca nu este politic corect. Îmi pierd clienții si scade profitul sau îmi pierd locul de munca. Așa ca de frica tac. Pentru ca trebuie sa supraviețuiesc in lumea in care majoritatea semenilor mei se hrănesc cu știri dirijate de interesele proprietarilor de canale media dirijate de puterea care folosește nemulțumirile mele pentru a mă marca ca inamic al progresului la moda.

Si ce forme de ura avem?

Ura celor care nu au reușit in viată împotriva celor care au succes. Sa faci parte din clasa mijlocie , sa nu ai cazier, sa mergi la scoală, sa cotizezi la pensie, sa iți plătești taxele la zi, sa nu conduci fără permis si sa nu furi , sa ai cont in banca pentru bătrânețe, sa iți protejezi proprietatea dobândită legal , sa nu ai respect fata de cei care nu respecta legea si iți pun viața in pericol te așază in categoria celor urâți de progresiști care vor anarhie in numele unor minorități inventate.

Ura religioasă. Plecând de la credința in Creator ar trebui sa fim toți frați si surori. Ura intre adepții unei religii sau a alteia se traduce in acest context in ura intre frați si surori. Crimele in numele religiei iau astfel forma unor crime fratricide.

Ura intre tineri si bătrâni. In vechime, in comunitățile dependente de resurse limitate de hrana,  bătrânii când nu mai erau de trebuința tribului se retrăgeau in pustietate ca sa moara si sa nu fie o povara. IN occident ,cu o populație îmbătrânită ,cu șomaj mare in rândul tinerilor din cauza taxelor mari pe munca pentru finanțarea costurilor cu întreținerea bătrânilor terenul dezvoltării urii este deosebit de fertil

Si ce mai avem? Guverne susținute de coaliții cu interese divergente, care se încăpățânează sa conducă. Care nu știu ,nu pot sau nu vreau sa facă nimic pentru ca problemele noastre sa se rezolve. Deși administrațiile au fost create in democrații tocmai pentru a face asta. Dum metuant.