u

Libertatea costă. Cine mai este atât de ingenuu sau fraier să mai creadă , după 30+ ani de „democrație” ,că libertatea-egalitatea -fraternitatea adevărată ,in fond si nu in formă sau   informația de calitate este moca?  Din orice este gratis ,cine înțelege, inițiații, fac profit. Ca la criptomonede sau fondurile speculative de investiții. Dacă nu a fost clar in ultimii 30 de ani, deciziile guvernamentale care urmează in perioada alegerilor (5 la număr) din 2024 , ne vor vindeca de iluzii . Cu durerile de rigoare,  in 2025.

Prima chestie care ar trebui sa ne sune in urechi ca nino-nino de la ambulanță,  ar trebui să fie că este sfârșit de noiembrie si nu avem buget, uite taxa nu e taxa pe muncă sau capital, dar avem promisiuni fără număr, de dat cu șapte mâini, la electoratul vulnerabil. Cel majoritar. Că din păcate suntem o tara cu mulți oameni in nevoie. Pentru că de 30+ de ani politicienii aleși democratic au jucat viitorul RO la păcanele. Sport național. La câți consumatori de păcănele sunt in România si electoratul șmenarilor de păcănele este pe măsură. Ca să iți joci viața la pacanele fără sa înțelegi cum funcționează programul mașinii care iți toaca banii trebuie să ai scoală cât politicienii pe care ai pus stampila. De buna voie si nesilit de nimeni.

Când o administrație responsabilă identifică o problemă, are responsabilitatea democratică si morală să creeze legi care sa rezolve problema. Legi aplicabile, fără ambiguități care sa nu necesite norme stufoase de aplicare. Care să nu creeze culoare de fugă pentru un anumit capital profitabil si imoral, Dacă legile sunt doar fumigene care să amețească electoratul înainte de sacrificarea iminentă,  atunci cum ar trebui numiți inițiatorii lor ? Dicționarul este plin de adjective utile. Dar greu de folosit in contextul protecției datelor personale si drepturilor omului. Pentru ca suntem teoretic un stat de drept . Că se mișcă strâmb nu contează. Se mișcă strâmb toata Europa, așa că de ce sa ne plângem tocmai noi care suntem la mila ei.

Care vor să fie temele de campanie pentru europarlamentarele din iunie?  Pai imigrația din zonele de conflict. La care Romania nu a contribuit dar din solidaritate trebuie să plătească. Europa  Ursulei ,numită politic si nevotată liber, vrea să ajute pe toată lumea ,mai puțin pe cetățenii care nu au votat-o dar se spală cu ea pe cap de 4 ani. Si le cade perișorul economic. Culmea este ca ea mai vrea odată. Mai avem problema încălzirii globale fără nici o propoziție despre gunoaiele UE care tot forțează garnițele României de când China a zis pas la importurile de resturi de civilizație europeana. Cine face profit din gunoaie are resurse de finanțare pentru locurile eligibile pe listele libertății si democrației. Nu cred că problema vaccinurilor o sa fie sub preș la europarlamentare. Până la urma decizia de achiziție s-a luat la nivel de șefii de state la Consiliul European si mai apoi trepădușii dornici de sinecură din guvern  au semnat ca primarii fără coloana vertebrală. Sa plătească si ei dar si mahării de la vârful împărțirii puterii. Cei care in pandemie s-au comportat mai presus de legile normalității. Si o să mai fie o temă care o să inflameze masele tot mai sărace. Federalizarea Europei. Si renunțarea la unanimitate in luarea deciziilor. Noroc ca Estul Europei are in majoritatea sa instinctul de supraviețuire. Romana nu se califică pentru această calitate prin liderii săi vremelnici . Cei care vor egalitate dar nu pentru iepuri. Iepurii urmează sa fie sacrificați in aprilie 2025.Conform standardelor UE.