Știrile zilei in Romania sunt invariabil despre ce se va întâmpla minunat ,in viitor ,dacă ii mai lăsăm pe fripturiștii de la putere să se mai joace nițel cu taxele si impozitele noastre .Știrile despre lupta cu greaua moștenire  sunt reîncălzite de fiecare dată când impostorii cocoțați pe crăcile puterii de decizie nu pot rezolva problemele reale pe care au promis si promit ca le rezolvă. Același circ preelectoral sufoca Romania odată la 4 ani. La adăpostul sclipiciului de sărbători șobolanii inteligenți sar in bărcile noi, negăurite de exercițiul puterii iar țoapele toacă banii proștilor cu aroganta specifică interlopilor protejați de conexiuni dubioase.

Lumea trăiește pe datorie de ceva vreme. Noi romanii care am intrat mai târziu in grupul select al fericiților iresponsabili ne-am aliniat repede. O bancă din Romania raportează că de Black Friday a înregistrat o creștere de 28% a tranzacțiilor fața de ziua precedentă. Romanii încă mai au bani sa cumpere produse fabricate in afara României. Nu cred ca s-a îmbulzit prea multa lume la „made in Ro” pentru ca nu au prea avut la ce. Am finanțat la greu locurile de muncă din afară. Romania mai are bani sa cumpere avioane, tancuri si alte echipamente sofisticate să se apere de cotropitori ipotetici . Romania nu mai are bani de fregatele necesare in Marea Neagră tot mai belicoasă, dar Romania are avioane de luptă care se defectează când trebuie sa aducă romani din zonele de conflict. Romania mai are bani de investit in proiectul minicentralelor nucleare care in tara mama s-a oprit. Pentru ca fripturiștii de la Ministerul Energiei au nevoie de sclipici in alegerile care vin. Romania spre deosebire de alte tari mai „conservatoare” este dispusă să aloce din bugetul pe 2024 oricât este nevoie să ajute Ucraina să câștige războiul cu invadatorii ruși, dar nu are bani suficienți să sprijine producătorii romani de hrană,  îngenunchiați de creșterile prețului la energie si inflație. Romania are nevoie de un buget in 2024. Care se pare că s-a blocat din cauza incertitudinilor impactul bugetar al noii legii a pensiilor aprobată de guvernul Lui. Care o să treacă in câteva zeci de ore prin Parlament. Nu au făcut calculele corect. Le-au făcut electoral. In momentul in care legea se votează, pensia devine un drept câștigat si nu mai poate fi ciuntită. Este cartoful fierbinte pe care s-au gândit să îl paseze viitorului guvern ,in 2025, fripturiștii momentului. Așa cum au făcut cu bugetul pe 2023 care ne-a aruncat in malaxorul taxelor. Necesare acoperirii cheltuielilor prostești. Ce se va întâmpla dacă calculele proaste vor duce la un deficit excesiv in 2025? Cheltuielile imposibil de tăiat vor genera creșteri noi de taxe. Adică uciderea economiei. 

Fripturiștilor si țoapelor nu le pasă. Ei vor să se aleagă . Sau măcar să vândă ceva ce nu-i al lor ca să își mute fundulețul intr-un fotoliu călduț unde să nu transpire muncind putinii neuroni  activi.. Au un exemplu chiar de la ocupantul fotoliului prezidențial. Deficitul creste, fondul de pensii este in aer, el in aer spre Africa., pe bani de la fondul de rezervă. Pentru Războiul Lui de înscăunare după 2024 . Milioane de euro aruncate pentru capriciile unui om al cărui egoism si aroganță nu o regăsim nici in istoria dictatorilor comuniști. Țoapelor le place sclipiciul. Fripturiștii  din fosa ( operei de trei parale) visează si ei la niște sclipici cu ifose după ce eventual scapă de zgardă si păcălesc niște truditori, cu câteva sute de lei tramvai.

O sa fie rău? Nu. O sa fie foarte rău. Pentru ca electoratului nostru ii plac țoapele si sclipiciul aproape aur. In 2025 urmează o aterizare de urgenta. N-aveți centuri de siguranță? Ghinion!