O săptămână despre bani .Care sunt dar nu prea, acolo unde este nevoie de ei. Puzderie de specialiști globaliști si naționaliști care au soluții teoretice pentru probleme reale ne promit raiul, dacă trecem prin iadul războiului de supraviețuire al marelui capital sau atacul la baionetă împotriva lui. Pe care baza piramidei trebuie să îl finanțeze cu promisiunea, că dacă aplică rețeta dată de mânuitorii de bani sau dușmanii lor, va ajunge unde umblă câinii cu covrigi in coadă. Declarații polarizante care ne aruncă in ceată.

Discursul lui Orban a fost cel mai polarizant. Într-adevăr furtuna dinaintea furtunii. Nu ne-a spus lucruri noi despre interesele sale economice si politice in fostul spațiu de influență maghiară din Romania pe vremea Regiunii Autonome. A avut un discurs electoral. La anul are alegeri si economia scârțâie ,alimentele s-au scumpit sau lipsesc cele ieftine, energia este scumpă. Când a luat peste picior guvernele României a făcut pe GIGI Duru. Pentru ca știe că reacția României nu poate sa fie foarte dură in condițiile in care noi depindem de votul Ungariei pentru aderarea la OECD. Slovacia este membră in organizație așa ca si-a permis sa trimită la plimbare Ungaria când a încercat sa cumpere clădiri de patrimoniu si  terenuri agricole fără acorduri reciproce. In Romania ungurii si-au construit până si un aeroport privat in vremea unicului manager perfect al transporturilor, Grindeanu. Cele mai relevante declarații au fost însă cele despre UE si războiul economic  SUA-China.

UE nu înțelege de unde vine ascensiune extremei drepte. S-a apăsat prea mult pe globalizarea capitalismului socialist. Cam asta le-a spus Orban in limba maghiară. In traducere : Masculul Alfa care deține puterea mondială nu se împacă cu ideea că  trebuie să o împartă cu lupii tineri si asta ne-a aruncat in conflictul care decimează puterea economica a UE.

Rusia s-a retras din acordul cu ONU privind exportul de cereale ale Ucrainei. Mai mult Putin amenință cu atacarea tuturor navelor care vin sau pleacă spre Ucraina pentru ca există suspiciuni că pot transporta armament.  Imediat apare o știre cum că Ucraina a comunicat unilateral ONU ,că grânele vor trece prin apele teritoriale ale României  și Bulgariei. După ce in primul val grânele ucrainene au invadat UE in loc să rezolve foametea din Africa  trebuie ca Romania să se sacrifice din nou așa cum supusa Ursula sacrifică comunitatea romana din Ucraina pe altarul intereselor democrației globale ? Trebuie sa fie stopat acest afront care ar putea declanșa un război. Aceiași arogantă precum in decizii unilaterale pe Bâstroe in numele luptei pentru democrație cu dubla măsură. Intre timp rușii ajung sa bombardeze gurile Dunării. 

Continuă scandalul din centrele de asistentă pentru bătrânii, au apărut si cazuri de abuzuri in centrele de asistenta pentru copii. De la frigidere si saltele s-a ajuns la notari care au patronat jefuirea „legală” de proprietăți imobiliare. Interesant că nu se vorbește nimic despre medicii psihiatri care si-au pus semnătura pe actele de tutelă legalizate de notari. Si nimic despre utilizarea cardurilor de sănătate ale bătrânilor instituționalizați pentru cantități mari de medicamente compensate care nu au ajuns niciodată la ei.  

Nici o zi in săptămâna care a trecut  fără dezbateri pe legea pensiilor, inechități si legea salarizării unice. In condițiile in care deficitul bugetar se umflă accelerat, pentru că in an preelectoral nu se poate face singurul lucru care ne poate salva ,reducerea cu 25% a cheltuielile din administrație si reducerea la 300 a numărului de parlamentari .Trebuia scoși mai mulți bani din economia care produce si plătește încă. Va trebui sa ne împrumutăm. Fondul Monetar si Banca Mondială bântuie pe culoarele guvernului. Ca sa ne dea bani trebuie să facem ce ne cer.