Suntem conduși de o coaliție cu o majoritate confortabilă in Parlament. Opoziția nu exista decât pe la colturile extreme. Ni se promite că liniștea o să dureze mulți ani de acum înainte. Pentru ca interesul național nu este compatibil cu gâlceava. Organigramele ministerelor se umfla pentru liniștea noastră Fiecare partid din coaliție își trimite cârduri de “specialiști” in birourile in care se coc strategii de ridicare a României pe înaltele culmi ale progresului. Care progres? Va luminează miniștrii cabinetului Ciucă.

După ce ne-a amețit cu plafonări ,subvenționări ,gaze din Marea Neagra pe masa de Crăciun, coșmarul vieții noastre, supraviețuitor a trei prim miniștrii , Virgil Popescu,  trăire-ai neuronul, a păstorit un proiect de lege off shore pentru gazele din Marea Neagra care pare scris de avocații OMV. Cică 60% din veniturile din exploatare or să revină statului roman. Purcoi de bani la buget in mintea fraierilor care nu le au cu delicatesele economiei capitaliste. Păi daca OMV vinde ieftin la unguri și austrieci ,realizând venituri mici și mai apoi statul roman cumpără pe piața “liberă” gazul umflat de tranzacțiile pe bursă ,din aia 60% din veniturile mici ale “exploatatorilor” nu o să îi ajungă să încălzească tot mai multele birouri din ministerele patriei ,umplute pe repede înainte cu “experți” in scris brașoave pentru vulg. Mare strateg ,mare spirit național. Legea o să traca probabil pentru ca Ciuca și Ciolacu ,CC ul liniștii noastre, sunt “prietini” și parlamentarii majorității vor ridica cuminți degețelul cu care in 2024 o să ne arate ce bine ne-au făcut. Cel de la mijloc, in sus. Doar avem o majoritate stabila de centru.  Iar UDMR, tot mai lipită de Budapesta, o să bifeze încă un obiectiv din to do lista lui Victor Orban. Dar intelighenția ce veghează “interesul național” o să vină cu expertiza doctorilor fără număr, in securitate și apărare națională și o să filtreze investițiile străine toxice pentru națiune. Alta decizie salvatoare pentru economia românească sufocată de politica energetică a ministrului Popescu. O să ne pună SRI și SIE cât de sănătoase sunt investițiile maghiare păstorite de Orban V.? Poate pălmașii de la baza piramidei intelighenției o să trimită rapoarte documentate. Care se vor rătăci prin sertarele coaliției a cărei stabilitate depinde de UDMR. O politica a struțului care a fost practicată cu succes de UE, condusă de nemți ,in relația cu Putin. Și rezultatul îl vedem in politicile fostul partener in Ucraina. Asta ne așteaptă si pe noi daca mai continuam ca „pacea” politică pe mana UDMR.

Ne mai gratulează majoritatea eficientă și cu un pachet “mirobolant” de masuri economice ,un fel de frecție cu Diana ,elixirul romanesc din vremea comunista ,bun la toate durerile ,inclusiv la piciorul de lemn. Dacă creșterea punctului de pensie de 10% din ianuarie a fost înfulecată de inflație in mai puțin de 4 luni , este de așteptat ca banii din pachetul ,încă pe drum și știm cum sunt drumurile in Romania, să ajungă de coliva. După un împrumut de înmormântare cu dobândă variabilă. Ca așa-i in economia de piață controlată de o majoritate politica confortabila ,ce ne pregătește un preludiu economic fără finalizare. În interes național. Evident. Avem totuși un preludiu cu finalizare. În turism. Ne-a dat PDL Suceava,  vopsit in galben și albastru ,un ministru de mare valoare. Care la târgul de turism de la New York a dus Romania pe cele mai înalte culmi de profesionalism și eficienta. Si batjocură .Și uite așa dragii babei , coaliția unită mărșăluiește in pas de gâscă spre un viitor luminos economic și politic. Că lumina o să vina de la lumânare, asta-i o poveste de spus in campania electorala din 2024. Pentru cine mai supraviețuiește bombardamentului de vorbe goale.