Suntem in situație de urgenta. Așa ca fiecare se descurca cum poate sa supraviețuiască, In aceasta ceata se produc cele mai mari abuzuri asupra legii. Pentru ca trebuie “salvate vieți” omorând alte vieți. Fiecare pungaș in arealul sau de “expertiza „Viețile pe care le salvez virtual mă fac erou. Cele pe care le distrug nu contează .Pe moment .Când vor fi contabilizate va fi prea târziu.

Povestea de astăzi .Despre  VERDELE la moda. In București spațiul verde este violat de interesele dezolatorilor imobiliari. Peste tot se construiesc cuburi de” lux”. La preț. In care sa se lucreze de la distantă când o sa vina al 14-lea val de infectare cu vreo tulpină modificata de Sars. Oamenii vor in centru. Chiar daca plătesc averi pentru a viețui cu ochii in toaleta vecinului ,fără acces la lumina naturala, Să fie aproape de livrarea on-line de hrana. Să fie aproape de o scoală decenta. Nu sunt eu in drept sa judec decizia oamenilor de a își cheltui banii pe produsele vânzătorilor de iluzii. Fiecare cum își alege așa doarme.

Trăiesc in sectorul 1 al Capitalei României. Cea mai bogata administrație publica, dacă raportam veniturile la populație .Ce se întâmplă de când s-a schimbat administrația după alegerile din 2020. Avem scandaluri pe ridicarea gunoiului. S-au reevaluat bursele elevilor deși ele sunt definite prin lege. Si mai nou nu sunt bani pentru spatiile verzi.

Ne întoarcem in socialismul de Trista amintire. “Sa adoptam un parc” ADP Sector 1 nu a mai primit bani. In schimb spatiile verzi sunt propuse spre adopție. Cum erau copiii din orfelinate in anii 90. Cine are bani sa întrețină un parc. Un cetățean cu veniturile medii din Romania ,, mai ales in vremurile astea nu are de unde? Cine are? Dezvoltatorii imobiliari care construiesc pana in buza spațiului verde si au nevoie de spatii care nu le aparțin.

Ce am pățit eu? Care am crezut in valorile statului modern. Sunt o proastă zic acum. Dar sa ii ferească Dumnezeu de ce urmează pe mizerabilii care ii fraieresc pe căutătorii de chilipiruri pe liniștea noastră.

In 1996 când mi-am luat un teren in apropierea pepinierei Herăstrău, când erau aici copaci si vreo câteva case am verificat istoria terenurilor. De la 1900 încoace ca sa nu mă trezesc cu pungași imobiliari care sa mă alunge. Am copii după documentele aflate la dispoziția publicului pana nu au fost secretizate.

Si am găsit o groapă de gunoi pe un pământ fără proprietari. Ce a făcut proasta de mine. Am finanțat din banii mei mutările copacilor alungați din șantierele care au îmbogățit vip-urile vremii. Am plătit avocați si am creat un parc public. Se numește “Parcul Scala Herăstrău”. Intabulat. Trecut in acte cu respectarea tuturor deciziilor legale. Puteam sa mă fac proprietar pe el in acele vremuri tulburi. Am vrut sa fac ce am învățat acasă la Timișoara. Sa dăruiesc pentru comunitatea, să împărtășesc. Sa nu iau pentru mine chiar daca pot. Am făcut un acord cu administrația publica si l-am dat cu toate investițiile făcute, cu o condiție. Ca sa rămână domeniu public. Ca sa îl salvez de pungașii imobiliari .Au fost 25 de ani de lupte in instanță cu tot felul de șmecheri cu stampilele partidelor  de la putere. Toate. Cu furturi de documente, cu retrocedări ilegale, cu măgarii elegante sau de mafioți. Si parcul a rezistat. Nu mă întrebați cat m-a costat. Au fost banii pe care i-am cheltuit cu bucurie. Pentru ca era un plămân salvat de pandemia declanșată de virusul imobiliar.

Si ce sa vezi. Acum când am votat-o pe Clotilde, în încercarea de a scăpa de corupția “ciumei roșii”  aflu ca parcul va fi alocat spre “administrare “unui investitor imobiliar . Care ce sa vezi si-a vândut apartamentele cu imaginea parcului făcând parte din proprietate. Hoție pe fata. Cică a fost un protocol cu ADP Sect 1.Ilegal. Dar pe care acum îl vor pus in aplicare si Primăria da din umeri. Dacă nu pot sa pună mana pe spațiul verde îl iau in administrație. Mine îl trec pe șest din public in privat si pas cu pas mai ridica un bloc in “interesul clasei muncitoare” care are drepturi.

Așa se întâmplă cu toate parcurile mici din sectorul 1.Investitorii cu clădiri in buza lor le vor transforma in anexe ale proprietății lor. Administrând-le ca “părinte adoptiv”’

Urmează episodul doi Tehnic.HororPentru ca pentru anumiti alesi legea este CACA.