In rău. Pandemia  a pus lesă omenirii. „Întâmplător”, când populația planetei creste vertiginos spre 8 miliarde . Garantarea drepturilor omului si distribuția echitabila a resurselor  era in coliziune cu principiile economiei de piață înainte de declanșarea pandemiei. Întâmplător „ aceasta a acutizat conflictul de principii si a dus la suspendări de drepturi.  Tocmai in democrațiile occidentale. Cea mai afectata economie este a UE. A doua economie a lumii pe care China o va devansa la sfârșitul lui 2021 conform prognozelor OECD. In schimb averea celor 651 de miliardari americani a crescut cu 30%. Exploatarea cinica a fricii de moarte a schimbat nivelul de trai  la jumătate din forța de munca a lumii. Trăim  „întâmplător” vremuri memorabile.

De la începutul lui ianuarie 2021 când aveam 850000 de îmbolnăviri zilnic  la nivel mondial cifrele au scăzut continuu pana la 400000 in 20 februarie. In  India ,unde nu s-au luat masurile draconice din tarile fanion ale drepturilor omului, scăderea numărului de infectări zilnice a fost de 90% comparativ cu vârful din septembrie .Franța  si Italia stau pe un platou ridicat din decembrie cu toate masurile draconice care sufoca economia. Macron are alegeri anul viitor si tine lumea in case de frica mișcărilor sociale. Draghi a fost instalat in fruntea executivului de la Roma ca sa salveze din nou băncile si euro. La asta se pricepe. Italienii trebuie sa stea si ei in case. Deși nu mai suntem speriați  cu imagini cu spitale supra aglomerate si cimitire, frica este alimentata de teroristul covid britanic sau african. La cate tari sunt in lume o sa mai tremuram de frica  pana se rescrie Carta Drepturilor Omului in limbaj politic corect.

In Germania numărul de infectări zilnice scade constant din 18 decembrie. A scăzut cu 75% in 21 februarie. Ce face Germania? Închide granițele speriindu-ne cu schimbări posibile de pașaport al virusului. Cu riscul sa ucidă economia si pe cei care depind de ea. Lasă ca o ajuta Rusia ca de obicei. Olanda același grafic. Ce au comun aceste tari? Teama politicienilor de reacția cetățenilor la impactul negativ asupra nivelului de trai după deciziile politice din 2020. Ca au alegeri anul asta. Oamenii nu mai au voie sa iasă din case pentru ca ,ce sa vezi, trebuie sa împiedice răspândirea virusului care nu se mai răspândește dar se va răspândi cu alt pașaport. Strategie nu gluma.

Este la mintea găinilor ca toate masurile luate  de majoritatea cocoșilor de gen incert, in numele salvării de moarte prin infectare cu virusul ucigaș  al omenirii au paralizat economia in acele zone in care drepturile omului au fost litera de lege pana in 2019, vulnerabilizează economiile mari ale lumii. In schimb China, arătată cu degetul pentru încălcarea drepturilor omului, a prosperat proporțional cu conturile miliardarilor lumii. Întâmplător?

Cui folosește aceasta situație? In mod sigur nu acelora care vor trebui sa renunțe la fostul lor mod de viată . Cei îndemnați constant de cate un guru legitimat prin conturi cu multe zerouri, sa se pregătească de trăit din venitul minim garantat. In UE cea progresista si fosta bogata, spre asta ne îndreptăm.

Cine mai are timp de astfel de întrebări când trebuie sa fugi acasă ca vine stingerea sau când crapă sistemele energetice naționale de la prea mult ger in încălzirea globala, mașina electrica n-ai unde s-o încarci si trebuie sa te încălzești la grătarul de barbecue cu jucăriile bio ale copilului pe post de cărbune. Ca deh, mediul trebuie protejat ca tu si copiii tai sa trăiți mai bine.

Suntem închiși in țarcuri oameni si sursele noastre de hrana, in numele solidarității in fata virusurilor tot mai creativ diversificate “biologic natural”, covid 19,gripa porcina, gripa aviara, boala vacii nebune De asta trebuie sa înveți de mic despre sex si nu despre procente, grafice, evoluția speciilor sau filozofie greaca. Prea multa gândire critica dăunează grav sănătății.