In 24 ianuarie 2020 se raportau oficial primele trei cazuri de Covid 19 in spațiul European. În Franța. La noi decidentii aveau o problema cu anticipatele si virusul era considerat o simpla gripa. Ca doar aveam doua rânduri de alegeri la orizont. Pe 16 martie se inchidea total Romania. Ce a făcut a doua putere economica a lumii intr-un an, ca se ne protejeze? Mai nimic ,daca ne uitam cum se închid din nou tarile fanion. După ce au îmbogățit cu investiții directe China. O fi de vina populația dornica de prea multe drepturi sau vina cea mai mare este a esențialilor gânditori de la centru, cu obsesia de moriști de vânt si nu de economia reala. Nici pupătorii de iminei de la București nu sunt mai breji daca le analizezi hârtoapele legislative care ne vor duce acolo de unde am plecat. La carantina totala si dezastru economic.

Europa se închide. De cat de incompetenta a fost. Romania se deschide. De cat de iresponsabila este. Noi nu avem un buget dar avem păcănele deschise unde sa ne pariem iluziile. Deschidem restaurantele 30% in interior deși am suspiciuni rezonabile  ca toți inspectorii ar ști sa calculeze corect procentul. Daca se duc  in control fără ordin de la șefii in răzbel .Peste o săptămână când se va discuta deschiderea școlilor, hârtoapele gândirii noii puteri vor face  cifre sa se salte cat sa îngroape din nou educația. Pentru ca daca ești atât de inteligent încât stropești împotriva vântului, te uzi.

 In Romania merge si așa. Avem un ministru al sănătății,  Voiculescu fie-i numele “slăvit”, care se îndoiește de statisticile produse de instituții din subordinea sa, care este îngrijorat de deschiderile posibile printr-o hotărâre care este semnata si de el. Pe principiul virtuoasei care visează la păcate . Lasă-mă dar nu-mi da pace.

Ca la noi e jale cu managementul de orice culoare politica ar fi este un fapt evident după 30+ ani de democrație in hârtoape. Mai grav este ca acum se vede ca nici peste gard lucrurile nu stau pe roze.

Europa se uita ca curca in lemne la cum se reinventează virusul , cutreierând din om in om. Vaccinurile plătite in avans, pe care le-am așteptat ca pe copitele de porc in comunism, nu sunt pentru toata lumea. La noi se dau tot pe scurtătură. Cum se dădea romul cubanez la Gardul Verde. Cine are 65+ ani știe povestea .Nu or sa mai fie mulți sa povestească daca “esențialii” or sa le ia fata la platforma de vaccinare construita de urmașii viețuitoarelor de dincolo de Gardul Verde. După ce a constatat cu “îngrijorare” ca Europa depinde de China si India in materie de produse necesare “luptei” împotriva pandemiei, esențialii de la centrul de comanda al celei de-a doua puteri economice a lumii (încă) se afla tot acolo după un an. Mai zgribuliți după ce vortexul le-a arătat degetul mijlociu când a căzut sistemul energetic European. Europa este mai neputincioasa. Pentru ca aleargă după cai verzi pe pereți, negând legile fundamentale ale economiei si selecției naturale. Guvernul olandez cu un prim ministru demisionar introduce noaptea ca hoții restricții inimaginabile. Pentru ca Rute a tratat pandemia ca musculosul de la București. Si acum oamenii lui arunca vina greșelilor asupra populației. De la Roma ,guvernul Italian își bate joc de Lombardia, centrul economic al Italiei si de Sardinia, transformând-le cu calcule greșite in zone roșii. Nici Germania nu sta mai bine înaintea unei schimbări de putere politica. Grecia vrea pașaport de vaccinare. Unitate ca la grupa mare. Mai ales la firmele producătoare de teste , măști si vaccinuri. Noi ne alegem cu un palton in plus si mediu curat. Nu la București ca bate vântul dinspre gropile de gunoi „ecologice”.

 Ce am observat in anul asta de criza este ca atunci când liderilor politici li se ridica fustița de pe neuroni , copiilor li se cere sa se întoarcă cu fata la perete si adulților sa se închidă in casa. De la Atlantic la Pacific vorba cântecului.