Acum un an când s-a declanșat epidemia, noua conducere UE patronata inteligent de Merkel constată cu îngrijorare dependenta de produsele medicale și medicamente din China și India. Unde ne-a adus externalizarea producției. Din lac in puțul gândirii.

Ce se întâmplă după un de bâjbâieli si promisiuni deșarte. Închideri peste închideri in tarile fanion ale UE.  .Mai nimic. Declarații care mai de care mai mincinoase. Unitate in diversitate de opinii.

La ora asta UE are contracte în derulare cu Pfizer și Moderna. Amândouă companii americane. Care din ordin prezidențial al lui Trump nu pot exporta din producția facuta in America. Și atunci , UE, a doua putere economică mondială  se bazează pe doua făbricuțe. Una a lui Pfizer în Belgia și posibil în Elveția a lui Moderna. Pentru ca RO primește săptămânal de la cei doi a 25 parte din producția săptămânală adică 85.000 de la Pfizer și 0 de la Moderna după prima transa de 10000.Rezulta ca marea putere economică produce 2,125 000 pe săptămână. Ceea ce înseamnă ca 70% din cele 400 de milioane din UE vor primi 2 doze de vaccin în 263 de săptămâni. Adică în 5 ani. Între timp marea putere economica UE a mai semnat contract cu marele consorțiu anglo suedez Astra Zeneca care nu produce in house. Produce în India, UE a semnat și cu Novavax care va produce la aceeași fabrică din  India, care tocmai a avut parte de un incendiu. Și au mai semnat contracte de miliarde cu Johnson  &Johnson, producători de pampers și talc, cu nemții de la Curevac, cu francezii de la Sanofi și cu englezii de la Glaxo. Așa stând lucrurile cu rozul virtual vândut de Ursula, Muti Merkel și-a trimis doctorii la Moscova ca să negocieze producția de vaccin rusesc în Germania. Esențialul Catu PNL in ședința de guvern de miercuri ne anunța victorios ca Pfizer l-a asigurat personal ca după 85000 de doze pe săptămâna asta vor fi livrate 180000 săptămâna viitoare. Numai ca astăzi esențialul Voiculescu USR ne anunță ca tot 85000 o să primim. In 2 săptămâni avem deja o săptămână pierduta de livrări. Singurii care s-au descurcat,  pe cont propriu, au fost cei din afara UE, UK, Elveția și Israelul. Și atunci este de înțeles de ce Orban al ungurilor, nu al nostru, negociază direct cu Pfizer, Sinopharm și cu rușii. UE n-a învățat nimic din criza medicala începută anul trecut. În timpul asta UE pune moriști de vânt, panouri solare, conducte de la ruși, Tremură de frig și stă în beznă când nu bate vântul si e nor și transfera producția industrială Chinei și Indiei aplicând principiul New Green Deal : dacă nu produci nu poluezi. Viitorul luminos și verde al UE este să stai în casa, să mai pui un palton pe tine, să consumi iarba bio, să stai la opaiț . Citiți ce le-a zis francezilor ministrul lui Macron. La ce-i buna școala online? Tinerii sa nu își pună întrebări de ce pe vremea lui Valéry Giscard d’Estaing nu era nevoie de închis aparatele de încălzire deși iernile erau mai aspre.

După atâtea bâlbe mai crede cineva ca promisiunile fluxului de bani de la UE ne va mai inunda cum ni s-a tot promis in campania electorala? Mai credeți ca bugetul ce intra in discuție o sa aibă finanțare? Când o face plopul pere si UE micsunele.Ca la minciunele a depășit producția.