In lichidul vâscos al politicii dâmbovițene, particulele generate de politica de cadre a partidelor politice, de orice culoare, se mișcă dezordonat, într-o logica a haosului controlat. La putere sau in opoziție, aceste entități cu suspiciuni nerezonabile de competente ne oferă alternative de trăit bine. Care mai de care mai minunate virtual. Acum, când este vremea culesului recoltei de rezultate ale mișcării de emancipare a nației , după alegeri europarlamentare si prezidențiale, aflam ca totul este relativ pana nu facem la fel
la locale si parlamentare.


A început școala la fel de haotic precum in alți ani. Amenajări neterminate, manuale si personal didactic lipsa. Cu un condiment de haos adăugat. Covidul in Block start pentru a treia cocoașă. Avem totul pus la punct spun particulele politice ale puterii. Daca undeva lucrurile merg prost este de vina adversarul politic. Vina este ușor de diseminat atunci când responsabilitatea este la mai multe capete.


Școlile au mai mulți patroni iubitori. Pe de-o parte Ministerul Educației ,care aduce lumina cunoașterii prin intermediul inspectoratelor unde la fiecare schimbare de putere sunt aduși conducători vopsiți in culorile partidului câștigător si pe de alta parte Primăriile, cu șefi schimbați la 4 ani, care asigura condițiile de “iluminat „învățăceii. Când becul nu se aprinde se face de regula o comisie de ancheta pentru a depista vinovatul. De la sursa de energie la filamentul becului este drum lung .Acum, când alegerile se prăvălesc peste noi , dezastrul din educație o sa fie un subiect ușor de exploatat electoral.


In doua săptămâni in școlile patriei o sa fie organizate secțiile de votare pentru alegerile locale. Tot 14 zile sunt cele in care se va vedea efectul infectărilor. Experiența altor tari ar trebui sa ne pună pe gânduri. Noi, nu si nu. Noi suntem pregătiți. Teoretic. Dar nu avem alternative pentru situația in care trebuie închise secțiile de votare in preziua alegerilor din cauza unor cazuri de infectare . Pe lângă cozile de la secții ca urmare a igienizării si distanțării o sa mai avem si votanți derutați in căutarea locului unde s-a mutat secția închisă.

Am tot încercat sa înțeleg de ce s-au încăpățânat sa deschidă școlile acum, in loc sa aștepte pana trec alegerile din 27 septembrie. Singura explicație logica a fost ca efectele economice ale pandemiei ar fi fost tot mai evidente după terminarea concediilor si ar fi fost decontate de putere. După ce se împart primăriile si or sa crească numărul de infectări de la 1300 pe zi la 3000, cum s-a întâmplat in regiunile Franței după deschiderea școlilor ,având starea de alerta sanitara deja instituita si puterea locala controlata, o sa se poată pregăti trecerea la o alta “stare” de vot pentru legislative. Acolo-I bătaia peștelui. Constituția se modifica doar in Parlament. O sa devenim roșu -violet pe harta Europei cum s-a întâmplat in Spania sau Franța. O sa avem probleme sa deschidem secții de votare in străinătate. De ce s-or fi schimbând așa de mulți ambasadori pe repede înainte ? Deja s-au primit indicații din Italia, Spania si UK sa facem vot prin corespondenta. Si uite așa in decembrie vom sta acasă ,cu școala făcută online si voturi așijderea. O sa avem Parlamentul care ii trebuie României pentru a fi educata politic corect. Nimic nu este întâmplător. Haosul are logica celui care l-a creat.