e

Tocmai ce a ajuns in Parlament proiectul de buget că a și început sarabanda grevelor .In paralel știrile cu descinderile DNA iau fata discuțiilor serioase despre structura veniturilor estimate pentru anul viitor .Toata lumea cere bani. Pe buna dreptate. Pentru că banii sunt cheltuiți pe nevoi electorale ,populația este alimentată cu zgomot de cătușe. Că bani nu sunt pentru răni dureroase. Se cheltuie țopăind pe operații estetice de tăiat nasuri supradimensionate. Debușeul pentru furie in anii electorali a fost, este și va fi Bălăcăreala între Profeți . De regulă mincinoși.

Ne spune profetul roșu , Marcel C că anul viitor vom avea bani gârlă pentru educație. Garla ca anul trecut a fost un izvor cu sincope. Profetul galben Marcel B.ne spune în cifre că nu poate să respecte promisiunile făcute profesorilor in vară că nu sunt bani . Profetul roșu , care are expertiză în aritmetică , zice că cel galben a greșit la calcule. Hop și profetul Nicu care ne trece prin  dormitor că să înțelegem cum este cu chibzuința alocării banilor. Profețiile despre raiul care ne așteaptă in viitorul apropiat sunt despre creșterea economică generată de construcții,  IT și agricultură. Exact domeniile unde s-au eliminat facilitățile prin Legea 296 care intra în vigoare în ianuarie 2024.Ori ăștia sunt profeți mincinoși ori eu sunt analfabeta funcțional .Toți sunt experți dacă întrebi partidele . Pe diplomele lor când citești unde și când le-au obținut trebuie să îți ștergi ochelarii cu detergentul de vase la ofertă.

Ne-au promis că ne dau la lecturat scenariul SF Bani 2024 marțea trecută. Bag de seamă că le-au spus consilierii în astrologie că atunci sunt 3 ceasuri rele așa că au amânat 2 zile până să-l asume în ședința de guvern. Că să fie gata înainte de sacrificarea porcilor de Ignat ,trebuie lămuriți cu zdrăngănitul de cătușe posibilii cârcotași care urmează să nu se mai găsească pe locuri eligibile la anul care vine. Când va ridica mana liderul de grup parlamentarii puterii trebuie sa ridice cuminți mana, așa cum au făcut in 2022, altfel ii așteaptă mazilirea. Stabilitatea patriei trebuie asigurata cu orice preț. Chiar daca matematica este căsăpită. Profetul roșu zice ca vin banii europeni gârlă dar la ministerul care ar trebui sa cofinanțeze scade alocarea de la buget. După experiența cu epuizarea fondurilor înainte de termen anul asta orice absolvent cu bacalaureat la termen se întreabă pe unde scot cămașa anul viitor. Când vine vorba de creșterile de venituri corul profeților cântă aceiași arie : digitalizare, reducerea evaziunii si efectele miraculoase ale legii 296. In nici un caz vreo noua taxa este refrenul ce mie personal îmi da frisoane. Probabil că se gândesc să redefinească TVA ca un bonus de bunăstare. 

De obicei de 31 decembrie se cântă opereta Liliacul . Anul asta propun sa se cânte Lucia de Lammermoor, cu accent pe aria nebuniei. Ca sa intrăm in atmosfera anului 2024 pregătiți emoțional.