Democrație, tehnologie, control si excese toxice
Democrația, după ce educația a fost căsăpită in ultimii 20 de ani de politică corectă in universitățile occidentale , generează conflicte insurmontabile intre generații. Tehnologia, însămânțată in societatea devalizată de gândire critică , a generat pandemia de știri aproape adevărate care inflamează mințile tinerilor adulți. Demonstrațiile din capitalele occidentale ,unde participanții tineri sunt majoritari , scoate la iveală fără tăgadă eșecul politicilor economice, educaționale si sociale din ultimii 30 de ani din Occident. Controlul aberant al respectării politicii corecte ,dictatura canalelor de informații in selectarea știrilor funcție de interesele economice ale finanțatorilor, au creat o formă de monopol, care pe principiul acțiunii si reacțiunii provoacă astăzi incendii geopolitice . Ca să le stingem ne trebuie pompieri profesioniști care sa știe să utilizeze apa in loc de sânge. Până acum avem doar actori cu o recuzita de bâlci care se bâlbâie pe o scena fragilă.
Excesele creează haos. Să le luăm pe rând ca să înțelegem de ce ni se întâmplă atâtea nenorociri costisitoare.
Cauza principală din punctul meu de vedere o reprezintă excesul de democrație de formă. Fără fond. Războaiele pentru implementarea forțată a democrației in zone cu culturi divergente celei occidentale au generat conflicte armate si mari pierderi de vieți omenești, pierderi materiale si migrații masive de populație in Occident. Cine a profitat? Industria de armament , vânătorii de resurse ieftine si traficanții de persoane, pitulați adesea in ONG-uri cu scopuri umanitare. Aceste fluxuri reprezintă factori de destabilizare a țărilor gazdă. Demonstrațiile violente ale imigranților neasimilați cultural si atacurile teroriste din Franța, Marea Britanie, Belgia sau Suedia subminează democrația in aceste state, exacerbează vulnerabilitățile economice si favorizează accesul la putere al mișcărilor extremiste de stânga sau de dreapta.
Excesul de tehnologie a transformat comunicarea globală într-o armă care subminează fundamentele democrației . Statele care dețin supremația in domeniul tehnologiilor avansate se confruntă cu forme de terorism complex la care nu pot riposta fără să încalce principiile sacre ale democrației si ale drepturilor omului. Cum să te lupți cu onoare pentru dreptate împotriva unor armate barbare de hackeri care folosesc tehnologie performantă pentru diseminarea știrilor false care inflamează opinia publica sau care folosesc ostateci copii, bătrâni sau bolnavi ca sa te distrugă, intru dispreț total al normelor democratice? Occidentul se confruntă in aceste zile cu consecințele arogantei cu care a promovat valorile sale ca fiind adevăruri absolute si unice in numele puterii pe care o generează capitalul pe care îl deține.
Raționamentul mă conduce la excesul de control in formă fără controlul necesar in fond.
Occidentul își dorește să lupte împotriva schimbărilor climatice si promovarea drepturilor minorităților. Pentru asta folosește intens universitățile si rețele de socializare pentru radicalizarea tinerilor. Cei pe care i-am văzut zilele trecute demonstrând împotriva Israelului erau in stradă acum câteva luni demonstrând împotriva combustibililor fosili si poluării, pentru drepturile minorităților sexuale, cei care dărâmau statui sau ardeau cărți in marea cruciada împotriva istoriei si a legilor naturii ,numita cancel culture. Gândirea critica a devenit un păcat. Opiniile contrare ideologiei promovate de stăpânii internetului au fost sancționate cu exigență maximă.
t