Ați văzut cum mor păsările izbindu-se de geamuri bine curățate crezând că sunt libere să zboare unde vor ele? Cam asta se întâmplă în democrațiile occidentale sau în cele finanțate de capitalul permanent în căutare de creștere ,unde politica și partidele au cocoțat în funcții oameni aleși să îngrădească libertățile , spălând creierele electoratului de orice capacitate de gândire critică. Educând  „creativ” pas cu pas.

Sunt trei subiecte la ordinea zilei  analizate  de „experți „: :încălzirea globală ,pandemia și criza alimentară.

Întâmplător sau nu primele discuții serioase despre modificările climatice au apărut in 1988. Tot intr-un an de criza. După depoziția lui James Hansen ,directorul NASA in fata congresului american. Anul in care s-a fisurat Cortina de Fier si s-a declanșat extinderea spre est a „statului de drept”. Economiile occidentale erau sub o presiune de creștere de profitabilitate. Capitalul avea nevoie de  doza „booster”. Țările din est intrate in UE au adus o gura de oxigen. Dar cauza emisiilor de Co2 nu s-a rezolvat . Pentru că populația pământului era în creștere și nevoile ei de consum erau pe măsură. Europa cu o rata de emisie de 8 % in 2015 introduce reglementari care închid facilitățile de producție ,creează șomaj si reduc calitatea vieții, in timp ce China creste  emisiile de la 28% la 30%.Adica ce reducem noi „”compensează” ei, care astfel isi stimulează economia, fac profit pe dependenta UE si al SUA de produsele mai ieftine importate,  pentru ca populația din aceste zone, sărăcită , nu își permite produse din tarile ei. Scumpe si biol.  Ce face China cu profitul? Îl învestește in tehnica militara si companii care cumpără ieftin ceea ce demolează politicienii occidentali. ,legitimați democratic. Bătălia pentru supremație se muta din Atlantic in Pacific, unde Occidentului , sensibil la forme fără fond ,o sa i se aducă aminte de istoria imperiului roman. Cine mai are timp de acest subiect când trebuie să discutăm despre drepturile liliecilor și genurile gramatical-sexuale.

Pe lângă încălzirea globală ne mai amenință și un virus care decimează, milion-miază omenirea. Soluțiile experților? Vaccinarea. Ca să nu închidem economiile lumii „democrate”. Cu ce frecvență? Cu ce consecințe? Ne vor comunica „experții „atunci când treaba se împute.  Vor găsi sigur un vinovat de serviciu. Care să fie pus la zid cu argumente demne de a fi sher-uite în mediul online. Occidentul este educat pentru asta. Procentele ,statisticile sunt catalogate funcție de comentariile de pe rețelele de socializare.

Între timp occidentul „emancipat” are o problemă cu  prețul alimentelor. Vacile produc metan, fermele de legume produc poluare cu azotați. Porcii și păsările dacă nu se îmbolnăvesc de gripa poluează mediul și consumă prea multă energie a cărei producție poluează planeta. Soluția UE este să ne apucăm să mâncăm viermi de grâu. Mă întreb ce-o să decidă când o să vină criza apei potabile. Noi i-am votat ,sau nu am verificat cine a numărat, așa că nu trebuie să ne supărăm dacă nu ne place ce hotărăsc.

Semidocții, educați în școlile lumii noi, se gândeasca într-o singură dimensiune , nu vor si nu pot să se uite, din bezna în care se află, la vârfurile care sunt deasupra. lor, la așa numitele elite Îi afectează emoțional!  Adevărul științific se stabilește de „facebucisti” prin vot, ca la sindicat. Cu sprijinul unor experți de serviciu. Și așa se ajunge ca unghiul drept să aibă 65 de grade, dacă social media decide asta. Orice fel de personalitate care se ridică peste media mediocrității, trebuie redusă la tăcere, de experți apăruți ca ciupercile după ploaie.Ca așa-i si  in tenis ,daca te uiți la pățaniile lui Nole.