Cârpelile in tara unde merge si așa, încep sa crape ,pas cu pas. De zeci de zile, incendii cu morți si pagube  materiale fără număr. Calea ferata seamănă cu drumul prin infern. Dacă in 1939 trenurile romanești aveau o viteza medie de 80km/h, după  82 de ani de emancipare, de la Constanta la Timișoara iți trebuie câteodată 24 de ore .Nici șoselele nu sunt mai sigure sau rapide. N-avem autostrăzi dar avem cei mai mulți morți din Europa in accidente rutiere. Aglomerația din aeroporturi seamănă cu cozile la copite de porc  din comunismul cu fata umana. Avem însă restaurante cu preturi de occident si toalete care curg ca acum 30 de ani. Și tot ca atunci, pietarii cu mașini dubioase stau de paza la poarta de intrare spre Romania educata. Mai iau foc niște burdufuri la îmbarcare pasageri. Purtătorii de cuvânt ne spun ca situația este normala. Oficial ne merge bine. Înghețata este cancerigena, legumele  si fructele de import au mărci romanești ,pălmașii pământului nu au unde sa își vândă marfa, iar In timp ce curentul se scumpește ,instalațiile de distribuție cedează  ca elasticul chiloților tetra din vremurile de trista amintire. Legislația europeana pentru calea ferata si șosele trebuie implementata așa cum s-a implementat pentru transportul aerian. Oalele sparte de statul fericirii virtuale o sa le plătim tot noi contribuabilii . Noroc ca oamenii nu citesc si putinele cereri de despăgubiri o sa sfârșească in sertare sau la gunoiul electronic. Muncitori din șantierele  Capitalei mor striviți de valuri de pământ. Pentru ca prevenția costa si responsabilii se fofilează in ceata justiției virtual dreaptă nu se va schimba nimic. Protestatarii se cearta cu politia, turiștii se păruiesc cu salvamarii. Ursii terorizează comunități . După care oamenii sunt terorizați de șobolanii si țânțari. Coșurile de gunoi debordează de prea plin in timp ce portofelele se subțiază de prea mult gol.

Exista soluții .Pentru asta exista autorități de reglementare si control. Multe, câtă frunza si iarba. Populate cu șefi numiți politic, după criterii care nu au de a face cu competența. Cum altfel daca Romania este in haos si in discursul politic suntem alimentați cu drogul fericirii .Ce fac aceste autorități? Sunt paralizate de lupta de guerila pentru putere in interiorul coaliției de guvernare. Toți  purtătorii de cocarde sau insigne de partid vor funcții de reglementare si control pe banii noștri. N-are importanta ca nu știu sau nu pot sa îndeplinească responsabilitățile din fisa postului. Ei vor controla ,iar șefii care ar trebui sa ii controleze pe ei își cară pumni in ringul alegerilor interne pentru funcții înalte din partid si dreptul de a spune minciuni la microfon. Avem legislație. Avem structuri de implementare a acesteia. N-avem însă caractere in politica, așa cum am mai spus. Cel mai elocvent exemplu îl reprezintă alegerile interne din cel mai mare partid din coaliție. In PNL este măcel in timp ce Romania se scufunda in haos.

De ce asistam la scandaluri la alegeri cu piedici, abuzuri nedemocratice, mizerii de lume interlopa sau săgeți trase din arcuri aristocratice de la partenerii de paranghelie? Pentru ca toți acești pupători de papuci de budoar vor sa administreze butoanele haosului, înțeles ca sursa de emancipare financiara individuala si de grup. Daca haosul persista ,întotdeauna exista niște vinovați pe care sa se dea vina. Greaua moștenire sau organizații oculte de reglementare si control. Aflate democratic, ce sa vezi, in subordinea Parlamentului votat de popor. Lanțul slăbiciunilor devine funie de spânzurat de prea multa fericire întrupată din haos.