Săptămâna trecuta Putin ii amenința cu dinții Rusiei pe toți inamicii ei, in legătură cu temerile anexărilor teritoriilor din zona Arctica. După câteva zile Belarus deturnează un avion de linie al unei tari din UE. Care-I legătura? Putin a spus răspicat ca Rusia istorica si Uniunea Sovietica sunt doua nume pentru același spațiu. Cum ripostează UE la lovitura de tac a Rusiei cu bila de biliard numita Belarus? Cu un clămpănit de proteze dentare.

De ce ar trebui sa ne intereseze subiectul ,mai mult decât pensiile ,salariile si bătăliile politice intre pigmei, care nici proteze dentare nu au? Pentru ca Rusia “istorica” se întindea pana la gurile Dunării. Cui ii place sa simtă dinții ursului in gardul lui?  Pentru ca in timp ce dinții căzuți ai Europei  „istorice” au fost înlocuiți cu proteze instabile care risca sa se disloce oricând ,lamentabil,in discursuri bâiguite cu mandibulele strânse, despre drepturi ipotetice, mâini ferme  semnează contracte economice  cu Rusia pentru anumite națiuni istorice .Letonia, Lituania si Estonia , regiuni “istorice rusești” in accepțiunea lui Putin, nu cred ca se simt confortabil la clămpănelile  protezei UE. Toate reacțiile la mușcăturile Rusiei din ultimii ani ne demonstrează ca diplomația UE este minunata dar ii lipsește cu desăvârșire coerenta si viziunea unitara. Nu cred ca niște minți luminate de bărbați politici își imaginează ca Belarus a acționat fără acordul Rusiei. Chiar înainte de reuniunea președinților tarilor UE la Bruxelles?. Ca sa fie expunere la greu a clămpănelilor . Găselnița cu bomba la bord pentru a ridica un avion militar de la sol, exploatând inteligent derogarea de la legislația internațională privind zborurile avioanelor civile in spațiul aerian al tarilor planetei după 2001,demonstreaza ca acțiunea a fost premeditata. Pe principiul acțiunii si reacțiunii, cam politic incorect daca ne luam după „renașterea” din universitățile anglosaxone,  revoluția  portocalie, vaccinul occidental împotriva nerespectării statului de” drepți”, are reacții adverse. Vorba aia: cine sapa groapa altuia cade singur in ea. Daca Rusia a identificat vulnerabilitățile Occidentului si este pregătită sa le exploateze inteligent ,așa cum a făcut-o negociind ridicarea sancțiunilor americane  asupra companiei participante la construcția in cazul Nord Stream 2,(nemțească daca mă ajuta neuronii), nici China nu o sa stea de-o parte. Atol-urile populate artificial din Marea Chinei de Sud si spațiul lor aerian revendicat agresiv de Beijing vor deveni surse de venit si de dispute. Avioanele de linie vor trebui sa evite anumite rute. Asta înseamnă costuri suplimentare si poluare a planetei. O sa aibă grija luptătorii pentru mediu sa facă vreo mișcare portocalie pentru a ne determina sa nu mai călătorim “neesențial” Si  așa se va realiza izolarea anumitor “regiuni istorice”. Taiwanul ce istorie are? Este vremea unui nou joc de strategie. Tot este la moda rescrierea istoriei in limbaj politic corect. Companiile de jocuri au de lucru.

In lumea animalelor, când masculul Alfa care conduce turma îmbătrânește si ii cad dinții ,colții tinerilor care ii vânează poziția încep sa îl rânească. Cam la asta asistam pe scena politica mondiala. Mai ales in UE si SUA. După mintea mea de femelă cu parul alb. Care știe sa recunoască un mascul Alfa cu dinți sănătoși si nu cu proteza. M-am uitat la presupusa lista de prezidențiabili din Romania pentru 2024. Majoritatea cu proteze politic-dentare  chiar daca sunt tineri. Fumatul de iluzii dăunează grav sănătății dinților.