Pentru educarea României , ce mai urmează in lista de priorități a Președintelui?  Câștigătorul Lui in confruntarea  dintre PNL si USR+ ? Mai mult ca sigur, in lunile care urmează o sa se pregătească marea decontare pentru nemulțumirile generate de votarea pe repede înainte a bugetului ce prefigurează o criza economică majoră. Bondurile guvernamentale se prăbușesc. Împrumuturile vor fi tot mai scumpe. După cum alege noii ambasadori ai României intuim cine va fi vinovatul LUI de serviciu.

Anul trecut pe vremea asta toate mesajele Președintelui erau despre alegeri anticipate. Pandemia nu era pe lista de priorități. Urcat in trăsura puterii de partidul LUI adoptiv pentru ultima runda de educat romanii, știind ce vine si ce înseamnă erodarea puterii, in criză , El ,cel educat si înțelept,  presa la greu pentru anticipate. Planul A. N-a fost sa fie. Una din putinele bucurii ale pandemiei. Au venit alegerile locale in septembrie si cu ele prima fisura in aura de salvatori de neam a PNL-ului. Întâmplător sau nu era si planul B. La Timișoara, un Fritz cu trecut incert dar cu cetățenie cert germana îl învingea pe candidatul PNL. Fără prea mare greutate ținând cont de “vedeta” propusa de PNL. Întâmplător comanda politica? Suspiciuni rezonabile având in vedere ultimele informații apărute in presa privind locurile unde Fritz si-a câștigat experiența manageriala. La Brașov alt candidat al tinerilor frumoși si liberi îl înfrânge pe un alt candidat al PNL. Ultima victorie de etapa  a reziști-lor la Bacău, centrul economic al Moldovei si fief al Pe Se De. La București blatul a fost evident. Organizația PNL sectorul 1 a depus armele la ordinele lui Orban atunci când domnul Burduja ,președinte de ONG a fost numit șef ,după absorbția in PNL a organizației conduse de el. Si astfel ne-am ales cu doamna Clotilde Armand de la USR primar in cea mai bogata primărie a României. Cu consecințele de rigoare. Scandaluri si lupte cu Mafia ca in filmele cu Rambo. Si la sectorul 2 s-a făcut un blat. PNL n-a avut candidat .Se știa ca bucureștenii s-au saturat de pesediști așa ca pe covorul roșu a pășit un susținător al schimbării in politica. Tocmai ce a numit un City manager un apropiat al Pe Se De. Întâmplător. Spre deosebire de planul A, planul B a funcționat. Au urmat alegerile parlamentare. Și PNL a decontat. Pe Se De a câștigat. Si O. Ludovic a trebuit sa negocieze pentru a se salva , o alianță stabila acum , dar fragila pe termen lung după cam o  arata loviturile sub centura ale tinerilor frumoși si liberi.  In organizațiile locale  PNL performante in alegeri nemulțumirile dau in clocot. Când se va ajunge la votarea bugetelor locale subordonate bugetului național o sa sară capacul. Împărțirea prefecților conform algoritmului au adăugat muniție. USR se pregătește de asaltul final cu oameni recrutați, ce sa vezi, din apropiați ai hulitului Pe Se De. Cu lacrimi de crocodil Barna se plânge de lipsa de resurse umane in teritoriu. Va mai amintiți de cei 15000 de specialiști ai CDR? După gafele de atunci a dispărut PNTCD. După 2020, ci-n sa fie, ci-n sa fie? Îl întrebăm pe Ciolos? Ca marele conducător are treaba si consilierii Lui se pregătesc sa apere interesele României in marile ambasade ale lumii.

Si iaca așa ajungem la marea schimbare. In ambasade. Politica externa este in subordinea președintelui. Si acum in desfășurarea planului B se pregătește sa ne arate cat de tare îl doare de interesele României. Trimite la Washington o tânără speranță de 38 de ani, fără experiență diplomatica .Educatul nostru președinte intr-ale diplomației este convins ca experiența câștigată in postul de consilier al Sau este suficienta. Să vedem pe cine alege pentru Viena, unde jocurile sunt cu miza la fel de mare. După depanarea acestor amintiri îmi este clar cine va fi Încasatorul LUI .La sărbătoarea recoltei planului B.