In ultimele zile, cu puțin înainte de votul din 6 decembrie, Romania a încasat doua lovituri grele tocmai de la aceia care se întrec in declarații de dragoste de neam de ziua națională. Vineri șeful PNL Ludovic Orban a discutat cu cancelarul Angela Merkel  despre orice ,mai puțin despre votul in unanimitate din Parlamentul Germaniei ,de susținere a inițiativei lui Kelemen Hunor  intitulată “Minority Safe Pact” .Si colac peste pupăză, luni Dacian Ciolos (PLUS) împreună cu Renew, născuți  in eprubetele franceze, au votat împotriva tuturor amendamentelor la Pactul Ecologic European care ar fi avantajat economia românească. Una zic in tară si alta fac afară. Curat murdar.

Daca nici un cuc n-a ieșit la ora exacta cu declarații de presa pe temele astea, in vârf de campanie electorală ,când sacii nu sunt încă in căruța puterii, mă întreb cu groază, la ce aranjamente pe sub mesele de joc in cazinoul puterii  UE să ne așteptăm după ce procentele vor fi împărțite intre cei susținuți de Paris si Berlin. In condițiile in care bugetul UE ,de unde se așteaptă sa curgă banii pentru proiectele fanteziste ale partidelor mioritice, este sub asediul veto-ului Poloniei, Ungariei si Sloveniei. Ungaria se pregătește sa-si joace cartea economica pe spatele României.  Deși in Europa nu ar trebui sa existe partide etnice noi avem Frontul Democrat German si UDMR si 17 minorități in Camera Deputaților. Si cu toate astea suntem acuzați  ca minoritățile nu sunt suficient protejate. Este evident interesul Budapestei de a obține sprijinul UE in formarea unei enclave autonome maghiare in interiorul Transilvaniei. Și moneda de schimb este veto-ul declarat in “cestiunea” condiționării  accesării fondurilor europene de respectarea statului de „drepți”. Deși suspendata din PPE, Ungaria se pare ca are susținerea Germaniei care si-a impus omul la conducerea UE. Interesele si principiile sunt drepte paralele când vine vorba de bani. După Brexit lupta pentru putere se da intre Germania cu Merkel la apus si Franța cu Macron visând acum la un nou început , după propunerea lui Anthony Blinken pentru șefia diplomației americane in administrația Biden. Așa ca ne-am ales cu un upercut si din partea celuilalt combatant pentru putere in Europa, prin votul  Renew-Macron împotriva tuturor amendamentelor care ar fi ajutat capitalul romanesc sa treacă prin tsunami-ul economic al Green Deal-ului. Ciolos președintele Reniew, fără nici o jena, a validat lovitura data cu cinism intereselor României. Același Ciolos ,pe care l-au promovat si Băsescu si Johannis. Făt frumosul născut pe plaiuri mioritice si crescut cat alții in zece in eprubetele Franței progresiste, iubitor de ferme , romanești virtuale, consilier de mahări, comisar european ,premier al României  si mai apoi după construcția unui partid de buzunar, primul șef roman de partid european, ne-a dat cu flit. Cum o sa dea cu flit si USR-ului pe care l-a parazitat pentru intrarea la putere a micronului său partid. Si totul se întâmplă sub ochii noștri. Flămânzi de senzațional si schimbare cu orice preț.

Avem in fata 4 ani in care ne vom confrunta cu o criza economica fără precedent. Care va afecta toata lumea. Cei mai puternici vor putea sa se salveze mai ieftin transmițând șocurile către cei mai slabi. Romania nu face parte din prima categorie. Așa ca pentru noi criza economica va fi mai dureroasa. Din fericire sau nefericire avem resurse. Depinde cine le negociază vânzarea necesara pentru a ne minimiza suferința. Sunt aceia care pe care ii vom vota duminica. Atenție la fetii frumoși crescuți in eprubete. Nu ști ce pătimești când se îmbată. De putere.